Zo voorkom je vervelende verrassingen bij nieuwbouw van je woning

vb-1489.jpg

Laat je een nieuwe droomwoning bouwen? Vroeg of laat komt het moment dat je bezig gaat met de inrichting. Hoe vervelend is het dan als je tegen nare verrassingen aanloopt, die je alleen kunt herstellen door flink in de buidel te tasten. Wij adviseren daarom om ruim vóór de daadwerkelijke bouw aan de slag te gaan met je nieuwe interieur. Met onze jarenlange ervaring helpt Vinke Beilen je niet alleen aan jouw droominterieur, maar brengen we ook mogelijke pijnpunten tijdig in kaart.

Zo deden we dat onlangs ook voor één van onze klanten. Deze mevrouw nam ons al heel vroeg mee in het traject van nieuwbouw van haar woning. Vóórdat de bouw begon, zat Karin Vinke al met haar om de tafel. Onze interieurspecialist bekeek de bestektekening en zag iets opvallends. Namelijk een vast raam (dat niet open kan) op de slaapkamer. Dit had een goede reden, maar mevrouw was hiervan niet op de hoogte. Ze was heel blij dat ze dit nog op tijd kon wijzigen in een raam dat wél open kan.

ac0-4967.jpg

Denk aan de kleur van het kozijnwerk

Ook maakten we mee dat een klant niet precies wist welke kleur het nieuwe kozijnwerk zou krijgen. Het geplande buitenkozijn van hun nieuwbouwwoning had een uitgesproken RAL-kleur. Ze hadden alleen niet in de gaten dat het binnenkozijn dezelfde kleur zou krijgen. Eén die zou vloeken met de kleur van de door hen gewenste jaloezieën. Doordat we dit tijdig signaleerden, konden ze het nog eenvoudig aanpassen. Achteraf is dat vaak een stuk lastiger, helemaal als het om kunststof kozijnen gaat.

Bepaalde kleuren combineren nu eenmaal lastig met elkaar. Zwartmetalen taatsdeuren zijn bijvoorbeeld erg populair, net als de blauwgrijze RAL-kleur 7016. Maar deze twee gaan gewoon minder goed samen. Je kunt dan beter RAL 7021 gebruiken. In onze interieurplannen houden we rekening met alle toekomstige elementen van jouw nieuwe woning, zodat deze uiteindelijk perfect matchen.

Kindveilige raambekleding

Verder is raambekleding een belangrijk aandachtspunt bij nieuw- of verbouw. Krijgt jouw woning bijvoorbeeld een grote stalen glaspui? Heel mooi, maar het is lastig daar raambekleding op te installeren. Wanneer je dit van tevoren weet, kun je daar op anticiperen. Hierop is installatie wél mogelijk.

Daarnaast speelt bij raambekleding de Child Safety-wetgeving een rol. Deze moet voorkomen dat kinderen verstrikt raken in bedieningskoorden. Een koordkikker houdt het koord op de juiste hoogte, maar kan lastig op staal worden bevestigd en is ook niet fraai. Een alternatief is elektrisch bedienbare raambekleding. Maar is op deze plek dan wel een stroompunt aanwezig? Zo nee, dan kun je nog kiezen voor raamproducten die met een oplaadbare accu worden aangestuurd.

Start op tijd met een verlichtingsplan

Een laatste punt dat we graag benoemen, is de verlichting in je nieuwe woning. Is de bouw al begonnen? Dan is het een stuk lastiger om het elektraplan nog te wijzigen. Het gevolg? Minder keuzevrijheid bij het samenstellen van een sfeervol en passend verlichtingsplan. Ook op je toekomstige verlichting laten wij graag ons licht schijnen, zodat je met rust in het hoofd het bouwproces in kan.

blog-verlichting-2--tc1l.jpg

Plan een adviesgesprek in

We hopen dat je zo een goed beeld hebt gekregen waarom het loont om op tijd te beginnen met je nieuwe interieur. Wil je graag een adviesgesprek met ons inplannen? Om te sparren over jouw nieuwe droominterieur en eventuele bestektekeningen door te nemen? Onze adviseurs staan voor je klaar!

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan
5 maanden geleden | Lisa, Bedum
Tot nu toe dik tevreden !
Er wordt netjes gewerkt, meedenkend, afspraken worden nagekomen !
3 maanden geleden | Luc Ensing, Assen
Het advies, oplevering volgens planning, after-sales heeft even geduurd maar is uitstekend opgelost.
Advies voor aanschaf duidelijke en zorgvuldig. Planning voor plaatsing; was in eerste instantie zwart/wit maar naar goed overleg is er een goede afspraken serie gekomen. Plaatsing en montage volgens afspraak en oplevering oké. Enige tijd na oplevering moesten we gebruikmaken van after-sales. In goe...
4 maanden geleden | Fam. Lameijer, ASSEN
Kundig advies en goede communicatie
In de winkel prettig ontvangen en kundig geholpen. In de aanloop naar de uitvoering prettige communicatie, op vragen wordt snel gereageerd. Uitvoering door prettige medewerkers die de klant nauw betrekken bij de realisatie. Bij meerdere opties even prettig overleg alvorens verder te gaan.
1 maand geleden | Mariet en Wim, Diever
Fijn bedrijf
Prettige mensen, zowel in de winkel als 'in het veld' (goede ZZP-ers ingeschakeld.) Verkoopproces verliep vlot en deugdelijk, planning ordentelijk opgemaakt, en ook nog met souplesse weer gewijzigd, evenals de order zelf (enkele vierkante meters minder leveren, nette neerwaartse aanpassing van de pr...
4 maanden geleden | Henk, Hoogeveen
Fantastische service garantie!
7 jaar na aankoop is een probleem met raambekleding tot volle tevredenheid opgelost.
3 maanden geleden | Helen H Geerlings, Beilen
Geweldig
Prima, moest wel 1x achteraan bellen maar verder best te vree.
2 weken geleden | Anno, Beilen
Pima.
Uitstekend
5 maanden geleden | K. Kerssies , Diever
Fijne zakelijke relatie met Denice.
wij zijn erg tevreden over de behandeling tot raamdecoratie en P.V.C vloer. Keurige behandeling van het Personeel. Nog in afwachting van de overgordijnen in de slaapkamer... Vriendelijke Groet Kor en Agaath Kerssies Diever
4 maanden geleden | Rick, Diever
goed geholpen
Bij het uitzoeken van de vloer zijn we goed geadviseerd. We mochten verschillende stukken mee nemen om thuis te bekijken. Bij twijfel werd er goed en deskundig meegedacht. Inmiddels is de visgraatvloer gelegd, en vanaf dag 1 zijn we gewend! Een prachtige vloer. Vinke vloeren is zeker een aanrader.
3 maanden geleden | Jaap, smilde
Goed
De reparatie van ons elektrisch bediende zonne scherm (screen) is uitstekend verlopen. Het screen was 14 jaar oud en de motor moest vervangen worden. Het was geen eigen merk van dit bedrijf. Ook de levering en installatie van 2 zon werende rolgordijnen is goed verlopen. Met een klein minpunt dat 1...
4 maanden geleden | RS, Assen
Uitermate goed service
Onze nieuwe kast was niet helemaal correct gemonteerd maar dit is door Vinke uitermate plezierig gecorrigeerd
2 maanden geleden | AGAATH , Diever
goed en zeer verzord.
Gacht Team Vinke Beilen, Wij zijn erg tevreden over de raamdecoratie, vloer en gordijnen. de afhandeling door Uw personeel zeer correct. Dat alles soms erg lang duurde was niet leuk, maar het kon niet anders!!!!. U vraagt om de nota te bewaren als garantie bewijs oke. Ik vroeg ook om de nota van d...
4 maanden geleden | Martin, Diever
Gedetailleerd vooroverleg en prima uitvoering van de werkzaamheden.
Positief en naar volle tevredenheid
1 week geleden | Hans, Beilen
Vriendelijk, deskundig en snelle levering
We zijn goed geholpen met een deskundig advies. De screens zijn perfect geplaatst. We zijn zeer tevreden met deze zonwering!
4 maanden geleden | N.M. Kloeze- de Jong, Diever
Goede informatie, meedenken, luisteren naar je wensen.
Op een ontspannen manier werden wij geholpen. Er werd geluisterd wat onze wensen waren. Er werd Informatie gegeven wat de beste mogelijkheid was voor het gebruik. Er werd niets opgedrongen.
1 maand geleden | Maarten , Assen
Goed voortraject en correcte afwerking conform afspraken.
Goede samenspraak voorafgaand aan het bestellen. Stipte en correcte afhandeling bij het plaatsen. Goede voorlicht na het plaatsen. Prima.
Close menu