Zo voorkom je vervelende verrassingen bij nieuwbouw van je woning

vb-1489.jpg

Laat je een nieuwe droomwoning bouwen? Vroeg of laat komt het moment dat je bezig gaat met de inrichting. Hoe vervelend is het dan als je tegen nare verrassingen aanloopt, die je alleen kunt herstellen door flink in de buidel te tasten. Wij adviseren daarom om ruim vóór de daadwerkelijke bouw aan de slag te gaan met je nieuwe interieur. Met onze jarenlange ervaring helpt Vinke Beilen je niet alleen aan jouw droominterieur, maar brengen we ook mogelijke pijnpunten tijdig in kaart.

Zo deden we dat onlangs ook voor één van onze klanten. Deze mevrouw nam ons al heel vroeg mee in het traject van nieuwbouw van haar woning. Vóórdat de bouw begon, zat Karin Vinke al met haar om de tafel. Onze interieurspecialist bekeek de bestektekening en zag iets opvallends. Namelijk een vast raam (dat niet open kan) op de slaapkamer. Dit had een goede reden, maar mevrouw was hiervan niet op de hoogte. Ze was heel blij dat ze dit nog op tijd kon wijzigen in een raam dat wél open kan.

ac0-4967.jpg

Denk aan de kleur van het kozijnwerk

Ook maakten we mee dat een klant niet precies wist welke kleur het nieuwe kozijnwerk zou krijgen. Het geplande buitenkozijn van hun nieuwbouwwoning had een uitgesproken RAL-kleur. Ze hadden alleen niet in de gaten dat het binnenkozijn dezelfde kleur zou krijgen. Eén die zou vloeken met de kleur van de door hen gewenste jaloezieën. Doordat we dit tijdig signaleerden, konden ze het nog eenvoudig aanpassen. Achteraf is dat vaak een stuk lastiger, helemaal als het om kunststof kozijnen gaat.

Bepaalde kleuren combineren nu eenmaal lastig met elkaar. Zwartmetalen taatsdeuren zijn bijvoorbeeld erg populair, net als de blauwgrijze RAL-kleur 7016. Maar deze twee gaan gewoon minder goed samen. Je kunt dan beter RAL 7021 gebruiken. In onze interieurplannen houden we rekening met alle toekomstige elementen van jouw nieuwe woning, zodat deze uiteindelijk perfect matchen.

Kindveilige raambekleding

Verder is raambekleding een belangrijk aandachtspunt bij nieuw- of verbouw. Krijgt jouw woning bijvoorbeeld een grote stalen glaspui? Heel mooi, maar het is lastig daar raambekleding op te installeren. Wanneer je dit van tevoren weet, kun je daar op anticiperen. Hierop is installatie wél mogelijk.

Daarnaast speelt bij raambekleding de Child Safety-wetgeving een rol. Deze moet voorkomen dat kinderen verstrikt raken in bedieningskoorden. Een koordkikker houdt het koord op de juiste hoogte, maar kan lastig op staal worden bevestigd en is ook niet fraai. Een alternatief is elektrisch bedienbare raambekleding. Maar is op deze plek dan wel een stroompunt aanwezig? Zo nee, dan kun je nog kiezen voor raamproducten die met een oplaadbare accu worden aangestuurd.

Start op tijd met een verlichtingsplan

Een laatste punt dat we graag benoemen, is de verlichting in je nieuwe woning. Is de bouw al begonnen? Dan is het een stuk lastiger om het elektraplan nog te wijzigen. Het gevolg? Minder keuzevrijheid bij het samenstellen van een sfeervol en passend verlichtingsplan. Ook op je toekomstige verlichting laten wij graag ons licht schijnen, zodat je met rust in het hoofd het bouwproces in kan.

blog-verlichting-2--tc1l.jpg

Plan een adviesgesprek in

We hopen dat je zo een goed beeld hebt gekregen waarom het loont om op tijd te beginnen met je nieuwe interieur. Wil je graag een adviesgesprek met ons inplannen? Om te sparren over jouw nieuwe droominterieur en eventuele bestektekeningen door te nemen? Onze adviseurs staan voor je klaar!

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan
6 uur geleden | Henny klok, Assen
Geweldig
De mensen zijn aardig, de service heel goed. 4 hebben nu al 4 bestellingen gedaan bij Vinke. En elke keer netjes geholpen.
1 week geleden | Rosalie , Hoogersmilde
Uitstekend
Altijd goede service, vriendelijke mensen, producten van uitstekende kwaliteit en geen vraag is teveel. Super tevreden.
3 weken geleden | Harma, Baflo
Super
Het zijn super ervaren mensen, wij zijn zeer tevreden, met hoe alles hangt. Heel netjes.
1 maand geleden | Ernst, Nooitgedacht
Een ervaring als geen ander! Expertise en klant centraal ervaring.
Fantastische ervaring met Vinke. Van 1e contact en samenwerking met Ingrid voor het ontwerp tot het leggen en afronden. Fantastische service en kennis. We zijn erg blij met het resultaat en dat had niet gekund zonder de fantastische mensen van Vinke. Dankjewel Ingrid! Dankjewel Witcher! We kijken uit naar de volgende samenwerking
1 maand geleden | Bernadette , Beilen
Prima service, geven advies thuis.
Alles tot in de puntjes geregeld. Prijs kwaliteit ruim voldoende en komen afspraken goed na. Ook degene die de gordijnen thuis plaatst werk netjes en keurig.
2 maanden geleden | Corien, Abcoude/Ruinen
Geweldig mooi eindresultaat
We zijn heel blij met de nieuwe gordijnen, het staat prachtig. De plaatsing door Vinke was uiterst nauwkeurig en klantvriendelijk.
2 maanden geleden | Eric, Westerbork
Topwerk
Vinke wist snel te schakelen toen we alsnog besloten om plinten te laten zetten en hebben dit snel en netjes verzorgd.
2 maanden geleden | Henk Fernhout, Westerbork
Alles goed geregeld
Prima zaak!
2 maanden geleden | Peter, Zwolle
Vakwerk van de bovenste plank!
Hallo Gert-Jan, Afgelopen maandag hebben Maikel en co het vinyl in de technische ruimte gelegd. Een stukje vakwerk van de bovenste plank! Onze complimenten. Binnen een uurtje was alles gepiept. met vriendelijk groet, Peter en Hettie
2 maanden geleden | A. Brouwer , Zwolle
Producten passen precies en zien er mooi uit.
Rob heeft mij fijn geholpen. Goed advies en hij denkt mee. Dat vind ik erg prettig. Leuk contact!
2 maanden geleden | Henk, Beilen
Goed en vriendelijk
Leuke, goede en vriendelijke medewerker die de hordeur kwam plaatsen. Ik heb alleen twijfel over de bodem strip die op de terrastegels is geplakt. Ik hoop dat die goed blijft zitten.
3 maanden geleden | Bert, Westerbork
Vinke al dertig jaar een begrip!
Vinke flips your house into a home!
3 maanden geleden | Annemiek, Smilde
Vinke Beilen is zeer klantvriendelijk en behulpzaam!
Mijn man en ik hadden raamdecoratie nodig voor in ons nieuwe huis. We werden erg snel geholpen, ook al was het druk in de winkel. Ze hadden alle tijd voor ons en luisterden naar onze wensen. Ze kwamen zelf ook met goede ideeën, maar drongen niets op. Tussen het serieuze soms even een gezellig plaatje. Het plaatsen van alle decoratie was in een dag klaar en is prachtig gedaan. Wij zijn heel erg tevreden!
3 maanden geleden | Jolanda, Bovensmilde
prima service
Vriendelijk en kundig advies in de winkel en keurige montage thuis.
3 maanden geleden | Elsbeth, Zuidwolde
Uitstekend.
Goed advies, alles netjes geregeld. Uitstekende vakmensen die alles ook netjes hebben achtergelaten. Heel tevreden.
4 maanden geleden | Margje, Hijken
Heel erg tevreden.
Vloerbedekking ligt er strak in, ook moeilijke hoekjes. Gordijn opgehangen, het ziet er prachtig uit.
4 maanden geleden | Laurens, Beilen
betrouwbaar en kwaliteit.
In al die jaren zeer kundig geïnformeerd op 'n gezellige manier! Hoge kwaliteit en je kunt van ze er op aan.
5 maanden geleden | Janny, Smilde
Uitstekend
Net de nieuwe gordijnen,alles perfect ook de netheid van het personeel en netjes afgewerkt .o
5 maanden geleden | Peter, WIJSTER
Eeen en al aandacht voor de klant
In alle opzichten wordt er mee gedacht om aan de wensen van de klant te voldoen. Zeker in het voor stadium om kleuren en combinatie,s voor de volle 100% te combineren.
5 maanden geleden | Marco, Westerbork
Perfecte aftersale
Prettig contact Goed meedenkend Fijne service
5 maanden geleden | GHF, Smilde
Geweldig werk.
Prettige werksteer en heel goede uitleg hoe de zonnewering te gebruiken……zelfs tips hoe de zonnewering te’beschermen’ tegen vliegen.
6 maanden geleden | Lex Wilbers, Rotterdam
Prima werk
Vakwerk dat in alle rust wordt uitgevoerd.
6 maanden geleden | Familie van Schaik, Beilen
Kwaliteit voorop. Compleet, integer en zeer klantvriendelijk
Wij zijn meerdere keren goed en vakkundig bijgestaan in de keuzes die gemaakt moesten worden bij de inrichting van ons huis. Zowel aan de voorzijde van een opdracht als bij afhandeling. Van ons krijgt dit team een 10!
7 maanden geleden | Erica Stoer, Dwingeloo
Fijne en professionele service.
Professionele medewerkers die meedenken en netjes werken.
7 maanden geleden | Henk, Beilen
Goede ervaring
Vriendelijk personeel die je bekwaam helpt de juiste keuze te maken. Snelle levering en vakkundige montage.
Close menu