Zo kies je de perfecte hor deze zomer

Heerlijk dat warme weer! Wat kunnen we genieten van het buitenleven en lange avonden in de tuin. Het is ook de tijd van muggen en insecten rondom huis. Met een goede hor in je ramen en deuren houd je deze beestjes buiten. Maar wat is nu belangrijk bij de aanschaf van een hor?

Horren houden vervelende insecten tegen, maar zorgen er ook voor dat jij frisse lucht in je huis krijgt. We nemen je graag mee in de wereld van horren, zodat jij ontdekt dat deze niet alleen praktisch zijn, maar ook elegant en passen bij jouw interieur. Vraag jezelf voor de aanschaf van een hor af:
1) Zoek je een hor voor een deur of een raam?
2 ) Welk type hor heeft mijn voorkeur?
3) Welke gaassoort en profielkleur vind ik passend bij mijn interieur?

Wellicht sta je er niet bij stil, maar er zijn verschillende type horren die je in je raam of deuren kunt plaatsen, afhankelijk van jouw gebruikerswensen. Vind je het beantwoorden van deze vragen lastig? Onze adviseurs helpen je graag bij je keuze voor een NL Label of Luxaflex® hor. Handige informatie voor ons: zorg dat je globaal de maten van je deur of raam weet, zodat je kunt bepalen of de hor van jouw keuze het beste past in jouw deur of raam.

 
c-l5585bew.jpg
c-l5696bew.jpg

Kies een hordeur op maat

Voor je deur kun je kiezen uit plissé hordeuren, een rolhordeur of schuivende en scharnierende hordeuren. Een rolhordeur heeft een vast frame en vlak gaas. Luxaflex® heeft bijvoorbeeld de Rolhordeur Sencillo. Het gaas van deze hordeur wordt windvast opgesloten door een sterke constructie. Hij stopt automatisch op een vooraf ingesteld punt of op iedere positie, afhankelijk van het type. Als de hor open is wordt het gaas in een cassette opgerold. Als de hor dicht is, is het vlakke gaas nauwelijks zichtbaar, waardoor het zicht naar buiten blijft behouden.

Alhoewel het gaas een stuk opvallender is, is de plissé hordeur ook een heel subtiele. Deze bedient op dezelfde manier als een schuifdeur, maar het gevouwen gaas neemt minder plaats in. Dit maakt de plissé hordeur uitermate kind- en rolstoelvriendelijk.

De schuivende hordeur is een perfecte oplossing voor een schuifpui, die in een rail in of langs de deuren lopen. En last but not least: de klassieke openslaande, scharnierende hordeur met een magneetsluiting. Deze hor is zelfs te bedienen als je je handen vol hebt. Kom langs in onze winkel of maak een afspraak voor persoonlijk advies over een geschikte hor! Bekijk ook onze acties en zie direct of je profiteert van korting op horren.

Raamhorren op maat

Voor elk type raam is er een hor. De rolhorren van NL Label en Luxaflex® zijn er in verschillende uitvoeringen en kwaliteiten. Zo kun je kiezen voor een rolhor die je deels open kunt zetten zodat je bijvoorbeeld je dekbed uit het raam kunt luchten en toch de beestjes tegenhoudt. Rolhorren zijn eenvoudig te bedienen, elegant en breed toepasbaar.

Inzet- en voorzethorren

De inzethor past in vrijwel elk raam dat naar binnen opendraait of kiept. Door de dunne flens klemt de hor zich vast tussen het raam en het kozijn. Schroeven en boren is hierdoor overbodig. Een voorzethor is voor ramen die van buiten en binnen draaien. Omdat deze hor op het kozijn wordt geplaatst wordt deze vaak gebruikt bij ramen die minder vaak open en dicht gaan. Veel mensen bergen hun in- of voorzethorren op in de winter.

is-1198.jpg
94483ae122dbcde287207380496e936b886172d5.jpg

Bepaal het gewenste gaassoort en profielkleur

Afhankelijk van het gekozen model kun je kiezen uit verschillende soorten gaas met diverse kleuren, dessins en structuren. Bijvoorbeeld wanneer iemand uit je gezin last van hooikoorts of allergieën heeft, dan is het speciale Poll-tex® gaas een uitkomst. Hiermee wordt meer dan 90% van de pollen uit de lucht gefilterd, waardoor de kans op hooikoortsverschijnselen aanzienlijk afneemt. Je kunt ook kiezen voor ClearView™ gaas. De draden van dit gaas zijn dunner, waardoor het zicht naar buiten verbetert en er meer ventilatie mogelijk is.

Een goed horadvies

De hor moet natuurlijk goed passen, anders kruipen de beestjes er zo langs. Wij kunnen je niet alleen adviseren over een nieuwe hor, maar komen deze ook bij je thuis inmeten en monteren, zodat deze naadloos aansluit op je raam. Kom langs in onze winkel, maak een afspraak en bekijk onze lopende acties!

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan
5 maanden geleden | Lisa, Bedum
Tot nu toe dik tevreden !
Er wordt netjes gewerkt, meedenkend, afspraken worden nagekomen !
3 maanden geleden | Luc Ensing, Assen
Het advies, oplevering volgens planning, after-sales heeft even geduurd maar is uitstekend opgelost.
Advies voor aanschaf duidelijke en zorgvuldig. Planning voor plaatsing; was in eerste instantie zwart/wit maar naar goed overleg is er een goede afspraken serie gekomen. Plaatsing en montage volgens afspraak en oplevering oké. Enige tijd na oplevering moesten we gebruikmaken van after-sales. In goe...
4 maanden geleden | Fam. Lameijer, ASSEN
Kundig advies en goede communicatie
In de winkel prettig ontvangen en kundig geholpen. In de aanloop naar de uitvoering prettige communicatie, op vragen wordt snel gereageerd. Uitvoering door prettige medewerkers die de klant nauw betrekken bij de realisatie. Bij meerdere opties even prettig overleg alvorens verder te gaan.
1 maand geleden | Mariet en Wim, Diever
Fijn bedrijf
Prettige mensen, zowel in de winkel als 'in het veld' (goede ZZP-ers ingeschakeld.) Verkoopproces verliep vlot en deugdelijk, planning ordentelijk opgemaakt, en ook nog met souplesse weer gewijzigd, evenals de order zelf (enkele vierkante meters minder leveren, nette neerwaartse aanpassing van de pr...
4 maanden geleden | Henk, Hoogeveen
Fantastische service garantie!
7 jaar na aankoop is een probleem met raambekleding tot volle tevredenheid opgelost.
3 maanden geleden | Helen H Geerlings, Beilen
Geweldig
Prima, moest wel 1x achteraan bellen maar verder best te vree.
2 weken geleden | Anno, Beilen
Pima.
Uitstekend
5 maanden geleden | K. Kerssies , Diever
Fijne zakelijke relatie met Denice.
wij zijn erg tevreden over de behandeling tot raamdecoratie en P.V.C vloer. Keurige behandeling van het Personeel. Nog in afwachting van de overgordijnen in de slaapkamer... Vriendelijke Groet Kor en Agaath Kerssies Diever
4 maanden geleden | Rick, Diever
goed geholpen
Bij het uitzoeken van de vloer zijn we goed geadviseerd. We mochten verschillende stukken mee nemen om thuis te bekijken. Bij twijfel werd er goed en deskundig meegedacht. Inmiddels is de visgraatvloer gelegd, en vanaf dag 1 zijn we gewend! Een prachtige vloer. Vinke vloeren is zeker een aanrader.
3 maanden geleden | Jaap, smilde
Goed
De reparatie van ons elektrisch bediende zonne scherm (screen) is uitstekend verlopen. Het screen was 14 jaar oud en de motor moest vervangen worden. Het was geen eigen merk van dit bedrijf. Ook de levering en installatie van 2 zon werende rolgordijnen is goed verlopen. Met een klein minpunt dat 1...
4 maanden geleden | RS, Assen
Uitermate goed service
Onze nieuwe kast was niet helemaal correct gemonteerd maar dit is door Vinke uitermate plezierig gecorrigeerd
2 maanden geleden | AGAATH , Diever
goed en zeer verzord.
Gacht Team Vinke Beilen, Wij zijn erg tevreden over de raamdecoratie, vloer en gordijnen. de afhandeling door Uw personeel zeer correct. Dat alles soms erg lang duurde was niet leuk, maar het kon niet anders!!!!. U vraagt om de nota te bewaren als garantie bewijs oke. Ik vroeg ook om de nota van d...
4 maanden geleden | Martin, Diever
Gedetailleerd vooroverleg en prima uitvoering van de werkzaamheden.
Positief en naar volle tevredenheid
1 week geleden | Hans, Beilen
Vriendelijk, deskundig en snelle levering
We zijn goed geholpen met een deskundig advies. De screens zijn perfect geplaatst. We zijn zeer tevreden met deze zonwering!
4 maanden geleden | N.M. Kloeze- de Jong, Diever
Goede informatie, meedenken, luisteren naar je wensen.
Op een ontspannen manier werden wij geholpen. Er werd geluisterd wat onze wensen waren. Er werd Informatie gegeven wat de beste mogelijkheid was voor het gebruik. Er werd niets opgedrongen.
1 maand geleden | Maarten , Assen
Goed voortraject en correcte afwerking conform afspraken.
Goede samenspraak voorafgaand aan het bestellen. Stipte en correcte afhandeling bij het plaatsen. Goede voorlicht na het plaatsen. Prima.
Close menu