Woontrend voor 2023 geïnspireerd door de natuur

trend-1.jpg

Mede door de afgelopen jaren verlangen we meer dan ooit naar frisse lucht en het buitenleven. Binnen en buiten zijn samen één en de behoefte aan vrijheid en ruimte om te ademen is gegroeid. Daarnaast valt op dat de trends beïnvloed worden door wereldwijde ontwikkelingen. We trekken ons graag terug in ons eigen, veilige huis waar we wonen en werken, en worden steeds milieubewuster. Zo is energie besparen in 2023 een belangrijk topic. Lees hoe ook jij de natuurlijke interieurtrends voor 2023 in huis haalt!

Zachte, organische vormen

Veel van de wooninspiratie voor 2023 is gebaseerd op de rustgevende werking van het buitenleven. Is het niet vanuit natuurlijke materialen, dan halen we wel de rustgevende kleuren en vormen van de natuur in huis. Bijvoorbeeld door het gebruik van organische vormen. De ronde vormen, geïnspireerd op de glooiing van heuvels en van stenen, geven je interieur een zacht en speels karakter. Als je je huis opnieuw gaat inrichten dan ontkom je er niet aan om hier en daar wat ronde vormen te laten terugkomen. In iedere woonstijl is er keuze uit subtiel of opvallend behang met grafische, ronde lijnen en ook een rond karpet is een echte eyecatcher in het interieur. Maak de stijl af met ronde meubels of een bank met rondingen. Helemaal van nu!

trend-2.jpg

Interieurtrend: kleuren op de muur

Een kale, witte muur is in de woontrends van 2023 niet langer acceptabel. We kiezen voor warme, sfeervolle kleuren als aarde- en groentinten, vaak in combinatie met hout en dessins. Accentkleuren die we in 2023 gaan terugzien, zijn okergeel, terracotta, roze en donkerblauw. We zien deze kleuren terug in meubels en accessoires, maar er is ook steeds meer aandacht voor kleur op de muur. In ons interieuradvies houden wij altijd rekening met de combinatie van verf en behang. Door de kleuren vanaf de muur terug te laten komen in meubels en accessoires, verbind je de gehele ruimte met elkaar. En ben je dol op lichte kleuren en wit? We adviseren je graag over de verschillende tinten wit in verf en behang. Ook hiermee kun je een warm, comfortabel interieur inrichten!

trend-3.jpg

Tip: wil je meer geborgenheid creëren? Trek de kleur van de muur door in het plafond.

Energie besparen in je interieur

Ondanks dat we het begrip ‘duurzaamheid’ steeds vaker terug zien komen, lijkt deze term in 2023 nóg belangrijker te worden. De bewustwording dat als we de aarde redden, we ook onszelf redden is urgenter dan ooit en levert daadkracht op! En duurzaamheid kun je op verschillende manieren invullen. Enerzijds zien we deze trend terug in kwalitatieve producten die lang meegaan, anderzijds in het herbruiken en recyclen van materialen. Veel van onze collecties worden op een duurzame manier geproduceerd of maken gebruik van producten uit de natuur. Houten jaloezieën met het FSC-keurmerk en Marmoleum zijn hier een goed voorbeeld van.

trend-4.jpg

Tip: Wist je dat ramen tot wel 50% verantwoordelijk zijn voor het warmteverlies uit woningen? Zonwering reduceert dit warmteverlies en zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld Luxaflex® Plissé en Duette® Shadesdie ‘op’ het raam worden gemonteerd en zo het verlies tegengaan, maar ook de kou van buiten direct tegenhouden. Hierdoor hoef je minder te stoken! En Duette® Shades zorgen er dankzij het intelligente, unieke design zelfs voor dat het percentage met bijna de helft wordt verminderd!

Ook in 2023: blauw

Met de kleur blauw geef je je interieur een fris en kalmerende sfeer. We associëren deze kleur meestal met de lucht en oceaan, wat een kalmerende en ontspannende werking heeft. Helemaal zen, zo’n blauw interieur. Het gebruik van (licht)blauw in je thuiskantoor heeft een verkoelende, frisse werking. Ideaal voor je concentratie! In de slaapkamer kiezen we vaak voor een donkere kleur blauw, die vooral in combinatie met andere warme tinten en goudaccenten, een chique en zelfs mysterieuze sfeer heeft. In de woonkamer is blauw een goede, warme combinatie met andere sfeermakers zoals natuurlijke materialen, beige, oranje, terracotta en roze.

trend-5.jpg

Kom langs voor interieuradvies

Wil je je huis opnieuw inrichten volgens de nieuwe woontrends van 2023? Kom langs in onze winkel voor een adviesgesprek! Onze interieuradviseurs gaan samen met jou aan de slag voor een stijlvolle, natuurlijke combinatie van onze vloer-, wand- en raamdecoratie. Maak alvast online een afspraak, zodat we alle tijd voor je hebben!

 

 

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan
5 maanden geleden | Lisa, Bedum
Tot nu toe dik tevreden !
Er wordt netjes gewerkt, meedenkend, afspraken worden nagekomen !
3 maanden geleden | Luc Ensing, Assen
Het advies, oplevering volgens planning, after-sales heeft even geduurd maar is uitstekend opgelost.
Advies voor aanschaf duidelijke en zorgvuldig. Planning voor plaatsing; was in eerste instantie zwart/wit maar naar goed overleg is er een goede afspraken serie gekomen. Plaatsing en montage volgens afspraak en oplevering oké. Enige tijd na oplevering moesten we gebruikmaken van after-sales. In goe...
4 maanden geleden | Fam. Lameijer, ASSEN
Kundig advies en goede communicatie
In de winkel prettig ontvangen en kundig geholpen. In de aanloop naar de uitvoering prettige communicatie, op vragen wordt snel gereageerd. Uitvoering door prettige medewerkers die de klant nauw betrekken bij de realisatie. Bij meerdere opties even prettig overleg alvorens verder te gaan.
1 maand geleden | Mariet en Wim, Diever
Fijn bedrijf
Prettige mensen, zowel in de winkel als 'in het veld' (goede ZZP-ers ingeschakeld.) Verkoopproces verliep vlot en deugdelijk, planning ordentelijk opgemaakt, en ook nog met souplesse weer gewijzigd, evenals de order zelf (enkele vierkante meters minder leveren, nette neerwaartse aanpassing van de pr...
4 maanden geleden | Henk, Hoogeveen
Fantastische service garantie!
7 jaar na aankoop is een probleem met raambekleding tot volle tevredenheid opgelost.
3 maanden geleden | Helen H Geerlings, Beilen
Geweldig
Prima, moest wel 1x achteraan bellen maar verder best te vree.
2 weken geleden | Anno, Beilen
Pima.
Uitstekend
5 maanden geleden | K. Kerssies , Diever
Fijne zakelijke relatie met Denice.
wij zijn erg tevreden over de behandeling tot raamdecoratie en P.V.C vloer. Keurige behandeling van het Personeel. Nog in afwachting van de overgordijnen in de slaapkamer... Vriendelijke Groet Kor en Agaath Kerssies Diever
4 maanden geleden | Rick, Diever
goed geholpen
Bij het uitzoeken van de vloer zijn we goed geadviseerd. We mochten verschillende stukken mee nemen om thuis te bekijken. Bij twijfel werd er goed en deskundig meegedacht. Inmiddels is de visgraatvloer gelegd, en vanaf dag 1 zijn we gewend! Een prachtige vloer. Vinke vloeren is zeker een aanrader.
3 maanden geleden | Jaap, smilde
Goed
De reparatie van ons elektrisch bediende zonne scherm (screen) is uitstekend verlopen. Het screen was 14 jaar oud en de motor moest vervangen worden. Het was geen eigen merk van dit bedrijf. Ook de levering en installatie van 2 zon werende rolgordijnen is goed verlopen. Met een klein minpunt dat 1...
4 maanden geleden | RS, Assen
Uitermate goed service
Onze nieuwe kast was niet helemaal correct gemonteerd maar dit is door Vinke uitermate plezierig gecorrigeerd
2 maanden geleden | AGAATH , Diever
goed en zeer verzord.
Gacht Team Vinke Beilen, Wij zijn erg tevreden over de raamdecoratie, vloer en gordijnen. de afhandeling door Uw personeel zeer correct. Dat alles soms erg lang duurde was niet leuk, maar het kon niet anders!!!!. U vraagt om de nota te bewaren als garantie bewijs oke. Ik vroeg ook om de nota van d...
4 maanden geleden | Martin, Diever
Gedetailleerd vooroverleg en prima uitvoering van de werkzaamheden.
Positief en naar volle tevredenheid
1 week geleden | Hans, Beilen
Vriendelijk, deskundig en snelle levering
We zijn goed geholpen met een deskundig advies. De screens zijn perfect geplaatst. We zijn zeer tevreden met deze zonwering!
4 maanden geleden | N.M. Kloeze- de Jong, Diever
Goede informatie, meedenken, luisteren naar je wensen.
Op een ontspannen manier werden wij geholpen. Er werd geluisterd wat onze wensen waren. Er werd Informatie gegeven wat de beste mogelijkheid was voor het gebruik. Er werd niets opgedrongen.
1 maand geleden | Maarten , Assen
Goed voortraject en correcte afwerking conform afspraken.
Goede samenspraak voorafgaand aan het bestellen. Stipte en correcte afhandeling bij het plaatsen. Goede voorlicht na het plaatsen. Prima.
Close menu