Winterwarme gordijnen: sfeermakers die goed zijn voor de energierekening

Nu de dagen korter en kouder worden, brengen we graag sfeer in huis. Gordijnen zijn echte sfeermakers en daarnaast dragen ze bij aan het laaghouden van de stookkosten. Wat ons betreft is een huis niet af zonder gordijnen.

Gordijnen zorgen voor een gevoel van geborgenheid. Zeker in de wintermaanden is het fijn om iets voor de ramen te hebben, inkijk van buiten te voorkomen en warmte binnen te houden. Gordijnen zijn er in 1001 soorten stoffen, kleuren en dessins. Zowel de keuze van stof als de keuze van kleur en dessin is van invloed op de sfeer die je met gordijnen creëert. In de winkel laten we graag de vele opties zien en ontdekken we samen welke gordijnen passen bij jouw woonstijl.

In deze blog vertellen we je alvast wat meer over sfeervolle, energiebesparende gordijnen.

 

komijn-27-roomset-jpeg-72pi-rgb.jpg
salie-25-roomset-nude-jpeg-72dpi-rgb.jpg

De juiste keuze in kleur, dessin en gordijnstoffen

Wil je gaan voor winterwarme sferen? Kies dan voor diepe kleuren, zoals bordeaux rood, donkergrijs of bruin. Ga voor uni-kleuren of juist een mooi dessin, net waar jouw voorkeur ligt. Denken we aan warm, dan denken we al snel aan de zwaardere, dichte stoffen. Zoals verduisterende gordijnen, bijvoorbeeld van velours. Toch zijn semi-transparante gordijnen, in-betweens, ook echte sfeermaker. Doordat in-betweens licht doorlaten zorgen ze voor een prachtige lichtinval in huis. Combineer ze met andere zonwering zoals overgordijnen of Duette® Shades voor nog meer gezelligheid en privacy in de avond.

Energie besparen met gevoerde gordijnen!

Met het oog op de stijgende energieprijzen, willen we zo veel mogelijk warme in huis houden. Wist je dat 37% van de energie verloren gaat via ramen zonder gordijnen? Met gevoerde gordijnen kun je dit tegengaan. Het isolerende effect van de voering is groot. Vooral de zwaardere voeringstoffen leveren een directe energiewinst op. Zeker in de koude wintermaanden. Zo bespaar je met gevoerde gordijnen jaarlijks een fijn bedrag op de stookkosten. Wil je extra warmte isoleren? Combineer gevoerde gordijnen dan bijvoorbeeld met Luxaflex® Duette® Shades. Duette hebben een unieke honingraatstructuur, waardoor ze bijzonder energiebesparend zijn.

venkel-02-detail-roomset-jpeg-300dpi-rgb.jpg
ccc42f9c7e8536beac6106ae185d420c203019f3.jpg

Sfeervolle gordijnen van Artelux en Kobe

Deze maand zetten we de sfeervolle gordijnen van Artelux en Kobe in de spotlight. En dat doen we niet zomaar. De kracht van de gordijnen van Artelux en Kobe uit zich in de elegante, rijke en sfeervolle gordijnstoffen. Stoffen die materiaal, functionaliteit en uitstraling haarfijn verbinden. Winterwarme gordijnen, voor een fijn herfst- en winterinterieur.

In de winkel adviseren we je graag over onze vele gordijnstoffen. Met het (verrassend!) ruime assortiment hebben we iets in huis voor elke ruimte en persoonlijke interieurstijl. Kom onze stoffen ontdekken en ervaren en laat je adviseren over de dessins, mogelijkheden en combinaties. Maak een afspraak of kom langs. De koffie staat altijd klaar!

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan
5 maanden geleden | Lisa, Bedum
Tot nu toe dik tevreden !
Er wordt netjes gewerkt, meedenkend, afspraken worden nagekomen !
3 maanden geleden | Luc Ensing, Assen
Het advies, oplevering volgens planning, after-sales heeft even geduurd maar is uitstekend opgelost.
Advies voor aanschaf duidelijke en zorgvuldig. Planning voor plaatsing; was in eerste instantie zwart/wit maar naar goed overleg is er een goede afspraken serie gekomen. Plaatsing en montage volgens afspraak en oplevering oké. Enige tijd na oplevering moesten we gebruikmaken van after-sales. In goe...
4 maanden geleden | Fam. Lameijer, ASSEN
Kundig advies en goede communicatie
In de winkel prettig ontvangen en kundig geholpen. In de aanloop naar de uitvoering prettige communicatie, op vragen wordt snel gereageerd. Uitvoering door prettige medewerkers die de klant nauw betrekken bij de realisatie. Bij meerdere opties even prettig overleg alvorens verder te gaan.
1 maand geleden | Mariet en Wim, Diever
Fijn bedrijf
Prettige mensen, zowel in de winkel als 'in het veld' (goede ZZP-ers ingeschakeld.) Verkoopproces verliep vlot en deugdelijk, planning ordentelijk opgemaakt, en ook nog met souplesse weer gewijzigd, evenals de order zelf (enkele vierkante meters minder leveren, nette neerwaartse aanpassing van de pr...
4 maanden geleden | Henk, Hoogeveen
Fantastische service garantie!
7 jaar na aankoop is een probleem met raambekleding tot volle tevredenheid opgelost.
3 maanden geleden | Helen H Geerlings, Beilen
Geweldig
Prima, moest wel 1x achteraan bellen maar verder best te vree.
2 weken geleden | Anno, Beilen
Pima.
Uitstekend
5 maanden geleden | K. Kerssies , Diever
Fijne zakelijke relatie met Denice.
wij zijn erg tevreden over de behandeling tot raamdecoratie en P.V.C vloer. Keurige behandeling van het Personeel. Nog in afwachting van de overgordijnen in de slaapkamer... Vriendelijke Groet Kor en Agaath Kerssies Diever
4 maanden geleden | Rick, Diever
goed geholpen
Bij het uitzoeken van de vloer zijn we goed geadviseerd. We mochten verschillende stukken mee nemen om thuis te bekijken. Bij twijfel werd er goed en deskundig meegedacht. Inmiddels is de visgraatvloer gelegd, en vanaf dag 1 zijn we gewend! Een prachtige vloer. Vinke vloeren is zeker een aanrader.
3 maanden geleden | Jaap, smilde
Goed
De reparatie van ons elektrisch bediende zonne scherm (screen) is uitstekend verlopen. Het screen was 14 jaar oud en de motor moest vervangen worden. Het was geen eigen merk van dit bedrijf. Ook de levering en installatie van 2 zon werende rolgordijnen is goed verlopen. Met een klein minpunt dat 1...
4 maanden geleden | RS, Assen
Uitermate goed service
Onze nieuwe kast was niet helemaal correct gemonteerd maar dit is door Vinke uitermate plezierig gecorrigeerd
2 maanden geleden | AGAATH , Diever
goed en zeer verzord.
Gacht Team Vinke Beilen, Wij zijn erg tevreden over de raamdecoratie, vloer en gordijnen. de afhandeling door Uw personeel zeer correct. Dat alles soms erg lang duurde was niet leuk, maar het kon niet anders!!!!. U vraagt om de nota te bewaren als garantie bewijs oke. Ik vroeg ook om de nota van d...
4 maanden geleden | Martin, Diever
Gedetailleerd vooroverleg en prima uitvoering van de werkzaamheden.
Positief en naar volle tevredenheid
1 week geleden | Hans, Beilen
Vriendelijk, deskundig en snelle levering
We zijn goed geholpen met een deskundig advies. De screens zijn perfect geplaatst. We zijn zeer tevreden met deze zonwering!
4 maanden geleden | N.M. Kloeze- de Jong, Diever
Goede informatie, meedenken, luisteren naar je wensen.
Op een ontspannen manier werden wij geholpen. Er werd geluisterd wat onze wensen waren. Er werd Informatie gegeven wat de beste mogelijkheid was voor het gebruik. Er werd niets opgedrongen.
1 maand geleden | Maarten , Assen
Goed voortraject en correcte afwerking conform afspraken.
Goede samenspraak voorafgaand aan het bestellen. Stipte en correcte afhandeling bij het plaatsen. Goede voorlicht na het plaatsen. Prima.
Close menu