Hoe hangen jouw gordijnen erbij?

gordijn-1.jpg

Een belangrijke sfeermaker in huis zijn de gordijnen. Bovenal zijn gordijnen de smaakmakers in huis die, zowel open als dicht, meer verdienen dan een bijrol. Nu heb je een prachtige gordijnstof gevonden en wil je ze natuurlijk ook zo mooi mogelijk ophangen! De confectie (plooi) is het belangrijkste voor de sfeer, maar ook het ophangsysteem draag hieraan bij. Hoe krijg je de uitstraling die je voor ogen hebt? Wij helpen je in deze blog graag verder!

De verschillende ophangsystemen

Voor het ophangen van gordijnen zijn er verschillende systemen waaruit je kunt kiezen. Een essentieel onderdeel is dat je goed nadenkt over het effect dat je wilt creëren met het gordijn. Afhankelijk van het ophangsysteem – bijvoorbeeld haakjes aan een gordijnrails of ringen aan een gordijnroede – zijn er verschillende plooiconfecties mogelijk. Wil je meer weten over de verschillende confectiewijzes? Lees er hier meer over. https://binnenhuisadviseurs.nl/interieurblog/gordijn-confectiewijze-plooi

gordijn-2.jpg

Op welke manier de gordijnen worden opgehangen is afhankelijk van de woonstijl en stofsoort. Bij een gordijn op maat kies je zelf welk gordijnsysteem je gebruikt. Bovendien worden de gordijnen geheel geconfectioneerd voor je opgehangen door interieurvakmannen. Zo heb jij er geen omkijken naar en hangen ze altijd prachtig naar wens.

Gordijnen aan een gordijnrails

Dit is het meest gekozen ophangsysteem. De reden hiervan is dat gordijnen aan een rails gemakkelijk te bedienen zijn. Er zijn zelfs buigbare rails, bijvoorbeeld voor erkers, waardoor je ook de lichtinval en privacy voor deze ramen kunt optimaliseren. Wist je dat je deze ook kunt toepassen in de slaapkamer? Vraag daarvoor naar rails die je naar de muur toe buigt, zodat gordijnen ook de kier aan de zijkant afsluiten. Ideaal voor de slaapkamer!

Gordijnen zijn doorgaans onder de rail aan het plafond gemonteerd, waardoor je een mooie, chique uitstraling krijgt. Mocht het plafond hier niet geschikt voor zijn dan kun je gebruik maken van wandsteunen. Wil je jouw raambekleding nog meer personaliseren? Kies dan voor mooie design wandsteunen en bijpassende rails. Deze zijn in verschillende materialen, vormen en kleuren verkrijgbaar. Mocht je toch de gordijnen voor de rail ophangen, dan is ons advies om dit enkel toe te passen wanneer je de ruimte geheel wilt verduisteren.

gordijn-3.jpg

Ga voor bedieningsgemak

Natuurlijk wil jij zo lang mogelijk genieten van jouw gordijnen en het bedieningsgemak vergroten. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een trekstang of koordbediening. Hierdoor slijten de gordijnen niet alleen minder snel, maar er is ook minder kans op vlekken in de gordijnen. Voor het meest optimale bedieningsgemak kun je je gordijnen elektrisch bedienen. Open of sluit je gordijnen met een druk op de knop of volgens vooraf ingestelde programma’s. Zo pas je de lichtinval altijd aan op het moment van de dag.

gordijn-4.jpg

Gordijnen aan een gordijnroede

Een gordijnroede is een goede optie als je de roede ook decoratief wilt inzetten. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een messing variant in een chique uitstraling. De eindknoppen van de roede zijn verkrijgbaar in verschillende decoratieve soorten en voorkomen dat het gordijn van de roede schuift. Kies je voor gordijnen met ingeslagen ringen? Dan hangen de gordijnen aan de roede. Het nadeel van een gordijnroede is dat het daglicht binnenkomt via de openingen rondom de ringen en onder de rails. Wij raden een gordijnroede daarom vaak af voor gebruik in de slaapkamer.

Ook het formaat van het raam kan bepalend zijn in je keuze voor gordijnrails of roede. Voor een klein raam zijn alle opties geschikt. Heb je een heel breed raam? Dan kan je beter kiezen voor gordijnrails. Lange gordijnroeden moeten namelijk gedragen worden door extra steunen, waardoor je meerdere punten moet gebruiken om de roede te ondersteunen. Gordijnrails kan je aan het plafond monteren zonder componenten die de gordijnen blokkeren.

gordijn-5.jpg

Gordijnen aan een railroede

In de laatste jaren is dit ophangsysteem steeds populairder geworden. De railroede combineert de belangrijkste eigenschappen van beide opties. Een railroede heeft namelijk het opvallende uiterlijk van een gordijnroede, maar de gordijnglijder van een rails. Geplooide gordijnen hangen altijd onder de railroede zodat deze zichtbaar blijft. Stem je railroede daarom af op het interieur om er een echt designstuk van te maken.

We begrijpen dat de keuze voor een mooie stof, confectie én een ophangsysteem best lastig is. We adviseren je daarom graag in onze winkel. Samen nemen we alle opties met je door. De gordijnen worden vervolgens bij je thuis ingemeten, op maat gemaakt en opgehangen. We verzorgen het totale plaatje! Kom langs om de verschillende opties en collecties te bekijken.

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan
5 maanden geleden | Lisa, Bedum
Tot nu toe dik tevreden !
Er wordt netjes gewerkt, meedenkend, afspraken worden nagekomen !
3 maanden geleden | Luc Ensing, Assen
Het advies, oplevering volgens planning, after-sales heeft even geduurd maar is uitstekend opgelost.
Advies voor aanschaf duidelijke en zorgvuldig. Planning voor plaatsing; was in eerste instantie zwart/wit maar naar goed overleg is er een goede afspraken serie gekomen. Plaatsing en montage volgens afspraak en oplevering oké. Enige tijd na oplevering moesten we gebruikmaken van after-sales. In goe...
4 maanden geleden | Fam. Lameijer, ASSEN
Kundig advies en goede communicatie
In de winkel prettig ontvangen en kundig geholpen. In de aanloop naar de uitvoering prettige communicatie, op vragen wordt snel gereageerd. Uitvoering door prettige medewerkers die de klant nauw betrekken bij de realisatie. Bij meerdere opties even prettig overleg alvorens verder te gaan.
1 maand geleden | Mariet en Wim, Diever
Fijn bedrijf
Prettige mensen, zowel in de winkel als 'in het veld' (goede ZZP-ers ingeschakeld.) Verkoopproces verliep vlot en deugdelijk, planning ordentelijk opgemaakt, en ook nog met souplesse weer gewijzigd, evenals de order zelf (enkele vierkante meters minder leveren, nette neerwaartse aanpassing van de pr...
4 maanden geleden | Henk, Hoogeveen
Fantastische service garantie!
7 jaar na aankoop is een probleem met raambekleding tot volle tevredenheid opgelost.
3 maanden geleden | Helen H Geerlings, Beilen
Geweldig
Prima, moest wel 1x achteraan bellen maar verder best te vree.
2 weken geleden | Anno, Beilen
Pima.
Uitstekend
5 maanden geleden | K. Kerssies , Diever
Fijne zakelijke relatie met Denice.
wij zijn erg tevreden over de behandeling tot raamdecoratie en P.V.C vloer. Keurige behandeling van het Personeel. Nog in afwachting van de overgordijnen in de slaapkamer... Vriendelijke Groet Kor en Agaath Kerssies Diever
4 maanden geleden | Rick, Diever
goed geholpen
Bij het uitzoeken van de vloer zijn we goed geadviseerd. We mochten verschillende stukken mee nemen om thuis te bekijken. Bij twijfel werd er goed en deskundig meegedacht. Inmiddels is de visgraatvloer gelegd, en vanaf dag 1 zijn we gewend! Een prachtige vloer. Vinke vloeren is zeker een aanrader.
3 maanden geleden | Jaap, smilde
Goed
De reparatie van ons elektrisch bediende zonne scherm (screen) is uitstekend verlopen. Het screen was 14 jaar oud en de motor moest vervangen worden. Het was geen eigen merk van dit bedrijf. Ook de levering en installatie van 2 zon werende rolgordijnen is goed verlopen. Met een klein minpunt dat 1...
4 maanden geleden | RS, Assen
Uitermate goed service
Onze nieuwe kast was niet helemaal correct gemonteerd maar dit is door Vinke uitermate plezierig gecorrigeerd
2 maanden geleden | AGAATH , Diever
goed en zeer verzord.
Gacht Team Vinke Beilen, Wij zijn erg tevreden over de raamdecoratie, vloer en gordijnen. de afhandeling door Uw personeel zeer correct. Dat alles soms erg lang duurde was niet leuk, maar het kon niet anders!!!!. U vraagt om de nota te bewaren als garantie bewijs oke. Ik vroeg ook om de nota van d...
4 maanden geleden | Martin, Diever
Gedetailleerd vooroverleg en prima uitvoering van de werkzaamheden.
Positief en naar volle tevredenheid
1 week geleden | Hans, Beilen
Vriendelijk, deskundig en snelle levering
We zijn goed geholpen met een deskundig advies. De screens zijn perfect geplaatst. We zijn zeer tevreden met deze zonwering!
4 maanden geleden | N.M. Kloeze- de Jong, Diever
Goede informatie, meedenken, luisteren naar je wensen.
Op een ontspannen manier werden wij geholpen. Er werd geluisterd wat onze wensen waren. Er werd Informatie gegeven wat de beste mogelijkheid was voor het gebruik. Er werd niets opgedrongen.
1 maand geleden | Maarten , Assen
Goed voortraject en correcte afwerking conform afspraken.
Goede samenspraak voorafgaand aan het bestellen. Stipte en correcte afhandeling bij het plaatsen. Goede voorlicht na het plaatsen. Prima.
Close menu