Slim de winter in met isolerende raamdecoratie

isolatie-1.jpg

De mooie nazomer is bijna voorbij, tijd voor de herfst! Om te voorkomen dat je flink moet stoken aankomend seizoen, kun je op een gemakkelijke én mooie manier je huis isoleren. Want wist je dat raamdecoratie ook isolerend werkt? Zo houden gordijnen de warmte goed binnen, en kun je met elektrische bediening je zonwering slim inzetten. Lees in deze blog hoe je slim de winter in gaat met je raambekleding!


Besparen op je energierekening met de juiste raambekleding

Heb je het overdag koud terwijl de verwarming aanstaat? Kijk dan eens goed hoeveel warmte er verloren gaat via je ramen. Dat kan wel oplopen tot 50 procent! Dubbel glas is natuurlijk een uitkomst, maar ook raambekleding heeft een isolerende werking. De juiste raambekleding zorgt voor minder warmteverlies en tocht.

isolatie-1.jpg

Waarom zijn gordijnen isolerend?

Bij de keuze voor isolerende gordijnen is de stof belangrijk – dikke gevoerde gordijnen houden immers meer lucht tegen dan inbetweens – maar dat niet alleen. Het is met name de lucht tussen het gordijn en het raam dat zorgt voor een isolerende werking. Met goede raambekleding die je dichtdoet zodra het donker wordt, bespaar je volgens Luxaflex® in een vrijstaand huis tot wel 270 m3 gas per jaar. En dat is met de huidige gasprijs al snel € 1.000,- per jaar.

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen? Luxaflex® heeft dit jaar een stijlvolle collectie geïntroduceerd met 128 stoffen en talloze kleuren. Geef je gordijnen een boost door te combineren met jaloezieën, Duette® Shades of met vouwgordijnen in dezelfde stof. Dit versterkt de isolatie en zorgt voor extra sfeer en gelaagdheid in het interieur.

isolatie-2.jpg

Elektrische bediening voor je raamdecoratie

Onafhankelijk van je stijl, de afmetingen of het materiaal kun je raambekleding gemakkelijk automatiseren met de Powerview® Automation voor Luxaflex® en Bliss Motorisation voor NL Label producten. Een ideale wereld waarbij je raamdecoratie zich automatisch aanpast op elk moment van de dag, wat de energie-efficiëntie in huis verbetert.

Met de afstandsbediening, app of via je Smart Home doe je jouw raambekleding eenvoudig vanaf afstand open of dicht. En dankzij vooraf ingestelde scènes speel je optimaal in op binnenvallend zonlicht en de kou van buiten. Niet alleen fijn voor de energierekening, maar ook voor het gemak en wooncomfort in huis. In de winter zijn de dagen kort en is het alweer donker als je thuis komt van je werk. Door gordijnen en zonwering automatiseren te sluiten op de momenten dat je van huis bent lijkt jouw woning altijd bewoond. Zo houd je jouw huis veilig en warm in de winter en kun je gerust een avondje uit. Behalve praktisch is elektrische raamdecoratie ook veilig: er zijn geen koorden, waardoor huisdieren en kinderen niet verstrikt kunnen raken.

isolatie-3.jpg

​​​​

Warmte-isolerende Duette® Shades

Een product dat extra aandacht verdient is het dubbele plisségordijn: Duette® Shades. Deze hebben een bijzondere honingraatstructuur, waardoor er een stilstaande luchtlaag ontstaat die isolerend werkt. Dit zorgt ervoor dat de kamertemperatuur gereguleerd wordt. Doordat deze altijd op maat gemaakt zijn, sluiten ze nauw aan in het kozijn en houden ze in de winter de warmte binnen en de kou buiten, terwijl in de zomer de warmte wordt geweerd. Daarnaast zorgen ze voor het dempen van omgevingsgeluiden, een subtiele natuurlijke lichtfiltering en verlagen ze dus het energieverbruik. Dankzij het unieke design van de Duette® Shades kan de warmte die verloren gaat door het raam met bijna de helft worden verminderd!

isolatie-4.jpg

Advies over energiebesparing

Staat het isoleren van je huis en energiebesparing hoog op je agenda? Wij helpen je graag! Naast isolerende raambekleding kun je meer doen in huis om je interieur extra comfortabel te maken en de energierekening te verlagen. Kom langs voor persoonlijk interieuradvies.

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan
7 uur geleden | Henny klok, Assen
Geweldig
De mensen zijn aardig, de service heel goed. 4 hebben nu al 4 bestellingen gedaan bij Vinke. En elke keer netjes geholpen.
1 week geleden | Rosalie , Hoogersmilde
Uitstekend
Altijd goede service, vriendelijke mensen, producten van uitstekende kwaliteit en geen vraag is teveel. Super tevreden.
3 weken geleden | Harma, Baflo
Super
Het zijn super ervaren mensen, wij zijn zeer tevreden, met hoe alles hangt. Heel netjes.
1 maand geleden | Ernst, Nooitgedacht
Een ervaring als geen ander! Expertise en klant centraal ervaring.
Fantastische ervaring met Vinke. Van 1e contact en samenwerking met Ingrid voor het ontwerp tot het leggen en afronden. Fantastische service en kennis. We zijn erg blij met het resultaat en dat had niet gekund zonder de fantastische mensen van Vinke. Dankjewel Ingrid! Dankjewel Witcher! We kijken uit naar de volgende samenwerking
1 maand geleden | Bernadette , Beilen
Prima service, geven advies thuis.
Alles tot in de puntjes geregeld. Prijs kwaliteit ruim voldoende en komen afspraken goed na. Ook degene die de gordijnen thuis plaatst werk netjes en keurig.
2 maanden geleden | Corien, Abcoude/Ruinen
Geweldig mooi eindresultaat
We zijn heel blij met de nieuwe gordijnen, het staat prachtig. De plaatsing door Vinke was uiterst nauwkeurig en klantvriendelijk.
2 maanden geleden | Eric, Westerbork
Topwerk
Vinke wist snel te schakelen toen we alsnog besloten om plinten te laten zetten en hebben dit snel en netjes verzorgd.
2 maanden geleden | Henk Fernhout, Westerbork
Alles goed geregeld
Prima zaak!
2 maanden geleden | Peter, Zwolle
Vakwerk van de bovenste plank!
Hallo Gert-Jan, Afgelopen maandag hebben Maikel en co het vinyl in de technische ruimte gelegd. Een stukje vakwerk van de bovenste plank! Onze complimenten. Binnen een uurtje was alles gepiept. met vriendelijk groet, Peter en Hettie
2 maanden geleden | A. Brouwer , Zwolle
Producten passen precies en zien er mooi uit.
Rob heeft mij fijn geholpen. Goed advies en hij denkt mee. Dat vind ik erg prettig. Leuk contact!
2 maanden geleden | Henk, Beilen
Goed en vriendelijk
Leuke, goede en vriendelijke medewerker die de hordeur kwam plaatsen. Ik heb alleen twijfel over de bodem strip die op de terrastegels is geplakt. Ik hoop dat die goed blijft zitten.
3 maanden geleden | Bert, Westerbork
Vinke al dertig jaar een begrip!
Vinke flips your house into a home!
3 maanden geleden | Annemiek, Smilde
Vinke Beilen is zeer klantvriendelijk en behulpzaam!
Mijn man en ik hadden raamdecoratie nodig voor in ons nieuwe huis. We werden erg snel geholpen, ook al was het druk in de winkel. Ze hadden alle tijd voor ons en luisterden naar onze wensen. Ze kwamen zelf ook met goede ideeën, maar drongen niets op. Tussen het serieuze soms even een gezellig plaatje. Het plaatsen van alle decoratie was in een dag klaar en is prachtig gedaan. Wij zijn heel erg tevreden!
3 maanden geleden | Jolanda, Bovensmilde
prima service
Vriendelijk en kundig advies in de winkel en keurige montage thuis.
3 maanden geleden | Elsbeth, Zuidwolde
Uitstekend.
Goed advies, alles netjes geregeld. Uitstekende vakmensen die alles ook netjes hebben achtergelaten. Heel tevreden.
4 maanden geleden | Margje, Hijken
Heel erg tevreden.
Vloerbedekking ligt er strak in, ook moeilijke hoekjes. Gordijn opgehangen, het ziet er prachtig uit.
4 maanden geleden | Laurens, Beilen
betrouwbaar en kwaliteit.
In al die jaren zeer kundig geïnformeerd op 'n gezellige manier! Hoge kwaliteit en je kunt van ze er op aan.
5 maanden geleden | Janny, Smilde
Uitstekend
Net de nieuwe gordijnen,alles perfect ook de netheid van het personeel en netjes afgewerkt .o
5 maanden geleden | Peter, WIJSTER
Eeen en al aandacht voor de klant
In alle opzichten wordt er mee gedacht om aan de wensen van de klant te voldoen. Zeker in het voor stadium om kleuren en combinatie,s voor de volle 100% te combineren.
5 maanden geleden | Marco, Westerbork
Perfecte aftersale
Prettig contact Goed meedenkend Fijne service
5 maanden geleden | GHF, Smilde
Geweldig werk.
Prettige werksteer en heel goede uitleg hoe de zonnewering te gebruiken……zelfs tips hoe de zonnewering te’beschermen’ tegen vliegen.
6 maanden geleden | Lex Wilbers, Rotterdam
Prima werk
Vakwerk dat in alle rust wordt uitgevoerd.
6 maanden geleden | Familie van Schaik, Beilen
Kwaliteit voorop. Compleet, integer en zeer klantvriendelijk
Wij zijn meerdere keren goed en vakkundig bijgestaan in de keuzes die gemaakt moesten worden bij de inrichting van ons huis. Zowel aan de voorzijde van een opdracht als bij afhandeling. Van ons krijgt dit team een 10!
7 maanden geleden | Erica Stoer, Dwingeloo
Fijne en professionele service.
Professionele medewerkers die meedenken en netjes werken.
7 maanden geleden | Henk, Beilen
Goede ervaring
Vriendelijk personeel die je bekwaam helpt de juiste keuze te maken. Snelle levering en vakkundige montage.
Close menu