Slim de winter in met isolerende raamdecoratie

isolatie-1.jpg

De mooie nazomer is bijna voorbij, tijd voor de herfst! Om te voorkomen dat je flink moet stoken aankomend seizoen, kun je op een gemakkelijke én mooie manier je huis isoleren. Want wist je dat raamdecoratie ook isolerend werkt? Zo houden gordijnen de warmte goed binnen, en kun je met elektrische bediening je zonwering slim inzetten. Lees in deze blog hoe je slim de winter in gaat met je raambekleding!


Besparen op je energierekening met de juiste raambekleding

Heb je het overdag koud terwijl de verwarming aanstaat? Kijk dan eens goed hoeveel warmte er verloren gaat via je ramen. Dat kan wel oplopen tot 50 procent! Dubbel glas is natuurlijk een uitkomst, maar ook raambekleding heeft een isolerende werking. De juiste raambekleding zorgt voor minder warmteverlies en tocht.

isolatie-1.jpg

Waarom zijn gordijnen isolerend?

Bij de keuze voor isolerende gordijnen is de stof belangrijk – dikke gevoerde gordijnen houden immers meer lucht tegen dan inbetweens – maar dat niet alleen. Het is met name de lucht tussen het gordijn en het raam dat zorgt voor een isolerende werking. Met goede raambekleding die je dichtdoet zodra het donker wordt, bespaar je volgens Luxaflex® in een vrijstaand huis tot wel 270 m3 gas per jaar. En dat is met de huidige gasprijs al snel € 1.000,- per jaar.

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen? Luxaflex® heeft dit jaar een stijlvolle collectie geïntroduceerd met 128 stoffen en talloze kleuren. Geef je gordijnen een boost door te combineren met jaloezieën, Duette® Shades of met vouwgordijnen in dezelfde stof. Dit versterkt de isolatie en zorgt voor extra sfeer en gelaagdheid in het interieur.

isolatie-2.jpg

Elektrische bediening voor je raamdecoratie

Onafhankelijk van je stijl, de afmetingen of het materiaal kun je raambekleding gemakkelijk automatiseren met de Powerview® Automation voor Luxaflex® en Bliss Motorisation voor NL Label producten. Een ideale wereld waarbij je raamdecoratie zich automatisch aanpast op elk moment van de dag, wat de energie-efficiëntie in huis verbetert.

Met de afstandsbediening, app of via je Smart Home doe je jouw raambekleding eenvoudig vanaf afstand open of dicht. En dankzij vooraf ingestelde scènes speel je optimaal in op binnenvallend zonlicht en de kou van buiten. Niet alleen fijn voor de energierekening, maar ook voor het gemak en wooncomfort in huis. In de winter zijn de dagen kort en is het alweer donker als je thuis komt van je werk. Door gordijnen en zonwering automatiseren te sluiten op de momenten dat je van huis bent lijkt jouw woning altijd bewoond. Zo houd je jouw huis veilig en warm in de winter en kun je gerust een avondje uit. Behalve praktisch is elektrische raamdecoratie ook veilig: er zijn geen koorden, waardoor huisdieren en kinderen niet verstrikt kunnen raken.

isolatie-3.jpg

​​​​

Warmte-isolerende Duette® Shades

Een product dat extra aandacht verdient is het dubbele plisségordijn: Duette® Shades. Deze hebben een bijzondere honingraatstructuur, waardoor er een stilstaande luchtlaag ontstaat die isolerend werkt. Dit zorgt ervoor dat de kamertemperatuur gereguleerd wordt. Doordat deze altijd op maat gemaakt zijn, sluiten ze nauw aan in het kozijn en houden ze in de winter de warmte binnen en de kou buiten, terwijl in de zomer de warmte wordt geweerd. Daarnaast zorgen ze voor het dempen van omgevingsgeluiden, een subtiele natuurlijke lichtfiltering en verlagen ze dus het energieverbruik. Dankzij het unieke design van de Duette® Shades kan de warmte die verloren gaat door het raam met bijna de helft worden verminderd!

isolatie-4.jpg

Advies over energiebesparing

Staat het isoleren van je huis en energiebesparing hoog op je agenda? Wij helpen je graag! Naast isolerende raambekleding kun je meer doen in huis om je interieur extra comfortabel te maken en de energierekening te verlagen. Kom langs voor persoonlijk interieuradvies.

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan
5 maanden geleden | Lisa, Bedum
Tot nu toe dik tevreden !
Er wordt netjes gewerkt, meedenkend, afspraken worden nagekomen !
3 maanden geleden | Luc Ensing, Assen
Het advies, oplevering volgens planning, after-sales heeft even geduurd maar is uitstekend opgelost.
Advies voor aanschaf duidelijke en zorgvuldig. Planning voor plaatsing; was in eerste instantie zwart/wit maar naar goed overleg is er een goede afspraken serie gekomen. Plaatsing en montage volgens afspraak en oplevering oké. Enige tijd na oplevering moesten we gebruikmaken van after-sales. In goe...
4 maanden geleden | Fam. Lameijer, ASSEN
Kundig advies en goede communicatie
In de winkel prettig ontvangen en kundig geholpen. In de aanloop naar de uitvoering prettige communicatie, op vragen wordt snel gereageerd. Uitvoering door prettige medewerkers die de klant nauw betrekken bij de realisatie. Bij meerdere opties even prettig overleg alvorens verder te gaan.
1 maand geleden | Mariet en Wim, Diever
Fijn bedrijf
Prettige mensen, zowel in de winkel als 'in het veld' (goede ZZP-ers ingeschakeld.) Verkoopproces verliep vlot en deugdelijk, planning ordentelijk opgemaakt, en ook nog met souplesse weer gewijzigd, evenals de order zelf (enkele vierkante meters minder leveren, nette neerwaartse aanpassing van de pr...
4 maanden geleden | Henk, Hoogeveen
Fantastische service garantie!
7 jaar na aankoop is een probleem met raambekleding tot volle tevredenheid opgelost.
3 maanden geleden | Helen H Geerlings, Beilen
Geweldig
Prima, moest wel 1x achteraan bellen maar verder best te vree.
2 weken geleden | Anno, Beilen
Pima.
Uitstekend
5 maanden geleden | K. Kerssies , Diever
Fijne zakelijke relatie met Denice.
wij zijn erg tevreden over de behandeling tot raamdecoratie en P.V.C vloer. Keurige behandeling van het Personeel. Nog in afwachting van de overgordijnen in de slaapkamer... Vriendelijke Groet Kor en Agaath Kerssies Diever
4 maanden geleden | Rick, Diever
goed geholpen
Bij het uitzoeken van de vloer zijn we goed geadviseerd. We mochten verschillende stukken mee nemen om thuis te bekijken. Bij twijfel werd er goed en deskundig meegedacht. Inmiddels is de visgraatvloer gelegd, en vanaf dag 1 zijn we gewend! Een prachtige vloer. Vinke vloeren is zeker een aanrader.
3 maanden geleden | Jaap, smilde
Goed
De reparatie van ons elektrisch bediende zonne scherm (screen) is uitstekend verlopen. Het screen was 14 jaar oud en de motor moest vervangen worden. Het was geen eigen merk van dit bedrijf. Ook de levering en installatie van 2 zon werende rolgordijnen is goed verlopen. Met een klein minpunt dat 1...
4 maanden geleden | RS, Assen
Uitermate goed service
Onze nieuwe kast was niet helemaal correct gemonteerd maar dit is door Vinke uitermate plezierig gecorrigeerd
2 maanden geleden | AGAATH , Diever
goed en zeer verzord.
Gacht Team Vinke Beilen, Wij zijn erg tevreden over de raamdecoratie, vloer en gordijnen. de afhandeling door Uw personeel zeer correct. Dat alles soms erg lang duurde was niet leuk, maar het kon niet anders!!!!. U vraagt om de nota te bewaren als garantie bewijs oke. Ik vroeg ook om de nota van d...
4 maanden geleden | Martin, Diever
Gedetailleerd vooroverleg en prima uitvoering van de werkzaamheden.
Positief en naar volle tevredenheid
1 week geleden | Hans, Beilen
Vriendelijk, deskundig en snelle levering
We zijn goed geholpen met een deskundig advies. De screens zijn perfect geplaatst. We zijn zeer tevreden met deze zonwering!
4 maanden geleden | N.M. Kloeze- de Jong, Diever
Goede informatie, meedenken, luisteren naar je wensen.
Op een ontspannen manier werden wij geholpen. Er werd geluisterd wat onze wensen waren. Er werd Informatie gegeven wat de beste mogelijkheid was voor het gebruik. Er werd niets opgedrongen.
1 maand geleden | Maarten , Assen
Goed voortraject en correcte afwerking conform afspraken.
Goede samenspraak voorafgaand aan het bestellen. Stipte en correcte afhandeling bij het plaatsen. Goede voorlicht na het plaatsen. Prima.
Close menu