Het effect van vloerdessins

pica1.jpg

Een mooie vloer is de basis voor elke ruimte en dat weet vloerenmerk Novilon als geen ander. Een vloer moet bij jou en je interieur passen. We zien dat veel mensen nadenken over de soort vloer die zij willen en welke kleur zij mooi vinden, maar niet snel over het effect van die kleur en het dessin. Een strakke, lichte betonlook vloer heeft een heel ander effect dan een visgraat motief. Een goed advies is daarbij het halve werk. We helpen je alvast een eind op weg in deze blog en duiken we dieper in de collectie van Novilon!

Het effect van de kleur van je vloer

De vloer is een echte eyecatcher in je woning; je kunt er een statement mee maken of juist rust creëren. Heb je een type vloer gekozen? Dan is de kleur ook niet geheel onbelangrijk. De kleur en het dessin van de vloer kunnen de ruimte dieper, hoger, breder, groter, kleiner, lichter of warmer maken. Effecten waar je niet snel aan denkt. Misschien houd je van een stoere grijze beton(look) vloer of heb je een warme houten uitstraling in gedachten. Belangrijke eigenschappen voor de sfeer die je neerzet, maar wij denken daarbij ook graag met je mee over de functie in de ruimte. Wil je de ruimte groter doen lijken? Kies dan voor een lichte tint, dit reflecteert het licht op de vloer waardoor de totale ruimte ook een stuk lichter wordt. Bijvoorbeeld in dit thuiskantoor, dat rust uitstraalt:

pica2.jpgDaarnaast creëert een lichte vloer een fris en openlijk gevoel. Voor een knussere uitstraling kun je daarentegen beter voor een donkerder houtmotief gaan of voor een vloerkleed. Dit kan een kamerbreed tapijt zijn voor een comfortabele ondergrond, of een karpet om een hoek van de kamer te accentueren. Over het algemeen straalt een donkere vloer warmte en knusheid uit. Kijk echter uit voor hoge contrasten, zoals met spierwitte muren. Dit oogt sneller onrustig en verdeeld. Kies je voor een kleur op de muur, in de vorm van verf of behang, dan wordt de vloer echt onderdeel van je interieur.

pica3.jpg

De beste vloer voor een minimalistisch interieur

Natuurlijke materialen zijn geliefd in Nederland vanwege hun vaak rustgevende uitstraling. Pas je natuurlijke materialen toe in een minimalistisch interieur, dan geldt less is more. We zien in deze stijl veel rechte lijnen, die je bijvoorbeeld perfect kunt toepassen met een Hongaarse Punt dessin. En ook de kleur doet veel: een visgraat in een hele lichte kleur of een vloerkleed of karpet in aardetinten geven een ruimte rust, ondanks het dessin.

pica4.jpg

 

Een elegante houten vloer

De visgraat is enorm populair. Niet gek: de vloer is elegant en luxe en is beschikbaar in vele stijlen. Ook hierin maakt de kleur en zelfs het dessin veel uit. Ga je voor een mat effect, een repeterend patroon of unieke planken die allemaal anders zijn? Het maakt de vloer geschikt voor een modern interieur, maar zeker ook het klassieke interieur waarin de vloer zijn oorsprong kent.

pica5.jpg

Haal de betonlook naar binnen

Een betonlookvloer is de perfecte keuze voor iedereen die van een stoere, industriële en luxe uitstraling houdt. Je kunt een vloer laten storten, of kies voor onderhoudsvriendelijk en duurzaam PVC vloer of vinyl. Aangezien beton een wat vlakke, niet uitgesproken kleur heeft, wordt dit vaak gecombineerd met een heldere kleur zoals wit of een opvallende vrolijke kleur voor het contrast. Daarom is de betonlook ook ideaal voor een fris, Scandinavisch interieur!

pica6.jpg

Een vloer met luxe uitstraling

Houd je van de luxe, natuurlijke uitstraling van hout of beton, maar vind je dat deze te veel onderhoud vergt? Denk dan aan een PVC of vinyl vloer. De kwaliteiten zijn tegenwoordig niet van echt te onderscheien. Neem de nieuwe vinylvloeren van Novilon Luxe. Zo is volgens het merk het houtmotief in de collectie completer dan hout vanwege de matte finish, het reliëf, de verdiepte v-groef en de natuurlijke dessins. Hetzelfde geldt voor de betondessins in moderne grijstinten en krachtige steentinten. En zie jij het verschil met een ‘echte’ natuurlijke vloer in deze blog? De afbeeldingen bevatten namelijk allemaal Novilon vinyl.

Ben je nieuwsgierig naar onze vloeren en benieuwd naar het effect in jouw huis? Kom langs voor persoonlijk advies!

Beelden: Novilon

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan
5 maanden geleden | Lisa, Bedum
Tot nu toe dik tevreden !
Er wordt netjes gewerkt, meedenkend, afspraken worden nagekomen !
3 maanden geleden | Luc Ensing, Assen
Het advies, oplevering volgens planning, after-sales heeft even geduurd maar is uitstekend opgelost.
Advies voor aanschaf duidelijke en zorgvuldig. Planning voor plaatsing; was in eerste instantie zwart/wit maar naar goed overleg is er een goede afspraken serie gekomen. Plaatsing en montage volgens afspraak en oplevering oké. Enige tijd na oplevering moesten we gebruikmaken van after-sales. In goe...
4 maanden geleden | Fam. Lameijer, ASSEN
Kundig advies en goede communicatie
In de winkel prettig ontvangen en kundig geholpen. In de aanloop naar de uitvoering prettige communicatie, op vragen wordt snel gereageerd. Uitvoering door prettige medewerkers die de klant nauw betrekken bij de realisatie. Bij meerdere opties even prettig overleg alvorens verder te gaan.
1 maand geleden | Mariet en Wim, Diever
Fijn bedrijf
Prettige mensen, zowel in de winkel als 'in het veld' (goede ZZP-ers ingeschakeld.) Verkoopproces verliep vlot en deugdelijk, planning ordentelijk opgemaakt, en ook nog met souplesse weer gewijzigd, evenals de order zelf (enkele vierkante meters minder leveren, nette neerwaartse aanpassing van de pr...
4 maanden geleden | Henk, Hoogeveen
Fantastische service garantie!
7 jaar na aankoop is een probleem met raambekleding tot volle tevredenheid opgelost.
3 maanden geleden | Helen H Geerlings, Beilen
Geweldig
Prima, moest wel 1x achteraan bellen maar verder best te vree.
2 weken geleden | Anno, Beilen
Pima.
Uitstekend
5 maanden geleden | K. Kerssies , Diever
Fijne zakelijke relatie met Denice.
wij zijn erg tevreden over de behandeling tot raamdecoratie en P.V.C vloer. Keurige behandeling van het Personeel. Nog in afwachting van de overgordijnen in de slaapkamer... Vriendelijke Groet Kor en Agaath Kerssies Diever
4 maanden geleden | Rick, Diever
goed geholpen
Bij het uitzoeken van de vloer zijn we goed geadviseerd. We mochten verschillende stukken mee nemen om thuis te bekijken. Bij twijfel werd er goed en deskundig meegedacht. Inmiddels is de visgraatvloer gelegd, en vanaf dag 1 zijn we gewend! Een prachtige vloer. Vinke vloeren is zeker een aanrader.
3 maanden geleden | Jaap, smilde
Goed
De reparatie van ons elektrisch bediende zonne scherm (screen) is uitstekend verlopen. Het screen was 14 jaar oud en de motor moest vervangen worden. Het was geen eigen merk van dit bedrijf. Ook de levering en installatie van 2 zon werende rolgordijnen is goed verlopen. Met een klein minpunt dat 1...
4 maanden geleden | RS, Assen
Uitermate goed service
Onze nieuwe kast was niet helemaal correct gemonteerd maar dit is door Vinke uitermate plezierig gecorrigeerd
2 maanden geleden | AGAATH , Diever
goed en zeer verzord.
Gacht Team Vinke Beilen, Wij zijn erg tevreden over de raamdecoratie, vloer en gordijnen. de afhandeling door Uw personeel zeer correct. Dat alles soms erg lang duurde was niet leuk, maar het kon niet anders!!!!. U vraagt om de nota te bewaren als garantie bewijs oke. Ik vroeg ook om de nota van d...
4 maanden geleden | Martin, Diever
Gedetailleerd vooroverleg en prima uitvoering van de werkzaamheden.
Positief en naar volle tevredenheid
1 week geleden | Hans, Beilen
Vriendelijk, deskundig en snelle levering
We zijn goed geholpen met een deskundig advies. De screens zijn perfect geplaatst. We zijn zeer tevreden met deze zonwering!
4 maanden geleden | N.M. Kloeze- de Jong, Diever
Goede informatie, meedenken, luisteren naar je wensen.
Op een ontspannen manier werden wij geholpen. Er werd geluisterd wat onze wensen waren. Er werd Informatie gegeven wat de beste mogelijkheid was voor het gebruik. Er werd niets opgedrongen.
1 maand geleden | Maarten , Assen
Goed voortraject en correcte afwerking conform afspraken.
Goede samenspraak voorafgaand aan het bestellen. Stipte en correcte afhandeling bij het plaatsen. Goede voorlicht na het plaatsen. Prima.
Close menu