.Een duurzaam interieur vind je bij Vinke Beilen!

Het zijn de Duurzaam interieur weken

Een nieuw interieur kies je voor het leven. Wij vinden het daarom net zo belangrijk als jij dat je huis een prettige leefomgeving vormt waarin je je thuis voelt. En dat begint bij een duurzaam interieur. Wist je dat onze leveranciers er alles aan doen om duurzaam te produceren of zelfs gebruik te maken van natuurlijke, gerecyclede materialen? Maak kennis met onze duurzame collecties en kom langs in de winkel!

maak een afspraak

bezoek de winkel

Duurzaam is de toekomst

 

Door bewuste interieurkeuzes te maken, denk je niet alleen aan je eigen wooncomfort maar ook aan de planeet. Ook onze leveranciers zijn constant op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verminderen en bij te dragen aan een gezond binnenklimaat.

Onze meest duurzame vloer is Marmoleum, CO2-neutraal geproduceerd en gemaakt van hernieuwbare materialen als lijnolie en kalksteen. Maar er is meer: zo worden onze PVC-resten opgehaald voor herbruik en is het PVC vrij van schadelijke weekmakers. En je ziet het niet, maar veel stoffen zijn gemaakt van gerecyclede garens. Er wordt zelfs uit de oceaan gevist plastic verwerkt in diverse gordijnen, raambekleding en vloerkleden. Benieuwd naar de producten? Lees hieronder meer over de duurzame interieurcollecties of kom ze bekijken in de winkel!

Duurzaam_blok2.jpg

Bezoek de winkel

Van PET-fles tot zonwering

Wil je jouw CO2-voetafdruk verminderen? Begin dan bij jouw raambekleding! In de collecties van Luxaflex® en NL Label vind je veel natuurlijke, gerecyclede producten. Zo bestaat het assortiment zonwerende Greenscreen Sea-Tex® rolgordijnen voor 50% uit gerecycled plastic uit de oceaan. In de rolgordijncollectie vind je ook een aantal prachtige stoffen met he Re-Life label. Deze weefsels zijn gemaakt met gerecycled polyester van PET-flessen.

Ook onze populaire collecties Duette Shades biedt een prachtige reeks non-woven stoffen met het Eternity label waarvan het doek voor zeker 40% bestaat uit gerecyclede PET-flessen. Tot slot bevat het assortiment Plissé Shades een collectie Revival stoffen. Het doek is gemaakt met 100 procent gerecycled polyestergaren uit onder meer industrieel afval. Binnen iedere collectie is er dus gedacht aan duurzame stoffen.

En kies je voor de Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® dan kies je altijd voor een duurzaam product. De aluminium jaloezieën zijn voor 98% gemaakt van hergebruikte grondstoffen én worden geproduceerd met oog voor de planeet. Voor de collectie Houten Jaloezieën geldt dat al het hout afkomstig is uit van FSC®-gecertificeerd hout uit verantwoord beheerde bossen. Dit wordt gecontroleerd door de Forest Stewart Councilship, een internationale, niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor verantwoord beheer van de bossen in de wereld.

Ben je nieuwsgierig naar de duurzame opties van de Luxaflex® of NL Label raambekleding die jij op het oog hebt? Vraag het onze adviseurs!

b9c999ba670c00e239132170e65e773477785791.jpg

Energiebesparende raambekleding

Naast duurzame materialen en productie, zijn ook energiebesparend interieurkeuzes belangrijk voor een duurzaam leven. Hoe minder je stookt, hoe beter dit immers is voor het milieu. Wist je dat er tot 50 procent van de warmte kan ontsnappen via het raam? Raambekleding speelt dan ook een grote rol in energie-efficiënt omgaan met je huis. Bijvoorbeeld Duette shades, die zijn voorzien van een honingraatstructuur. Er ontstaat een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. Doordat ook deze altijd op maat gemaakt zijn, sluiten deze nauw aan in het kozijn en houden ze in de winter de warmte binnen en de kou buiten, terwijl in de zomer de warmte wordt geweerd door de zonwerende functie. Het is heel belangrijk dus dat je passende raambekleding hebt hangen, zodat jij op je energiekosten kunt besparen.

a7e3cd72f9162924e1f52e1e7929730cd7192d8d.jpg

 

Desso Econyl vloerkleden

De Econyl vloerkleden van Desso maken de wereld én jouw huis een stukje mooier. De vloerkleden zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam doordat ze gemaakt zijn van gerecyclede garens, waaronder herbruikt plastic uit de zee. Goed voor mens en milieu dus!

Econyl® is een garen dat is gemaakt van 100% geregenereerd nylon, zoals van garenafval van Desso’s tapijt recycling center en achtergelaten visnetten. Daarvan zijn er volgens een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN en het milieuprogramma van de Verenigde Naties ongeveer 640.000 in de oceanen. Met jouw aankoop draag je dus bij aan gezondere zeeën! Vis je mee?

d60d134bcc2734a828f196e2cc3daf0236145721.jpg

 

Gezonde Marmoleum vloeren

Marmoleum is onze meest duurzaamste vloer, heb je misschien weleens gelezen. Hoe komt dat nu? De Marmoleum, ook wel linoleum, vloer is gemaakt van natuurlijke, snel hernieuwbare grondstoffen zoals lijnolie, hars en kalksteen. De vloer is CO2-neutraal, zonder compensatie. CO2-compensatie betekent dat je als bedrijf zelf nog CO2 uitstoot, maar dat compenseert door te investeren in een bomenplant project. Dit is een makkelijke manier om niet de eigen processen te verduurzamen en toch CO2-neutraal te zijn.

Benieuwd hoe het wordt gemaakt? Bekijk dan eens dit filmpje van leverancier Forbo over het productieproces van Marmoleum!

275cdbdf08fa0d79257dc0e0817052b053e4cb40.jpg

Duurzame PVC vloeren van Therdex

Een PVC vloer is met zijn natuurlijke uitstraling al niet meer van echt te onderscheiden, maar wórdt ook steeds natuurlijker. Gelukkig kan PVC, voor welk doeleind het ook bedoeld is, goed gerecycled worden. Verder blijft er tijdens het productieproces geen afval over, omdat alles hergebruikt wordt.

Ook Therdex hecht veel waarde aan het testen en keuren van hun producten op alle niveaus. Het merk maakt bijvoorbeeld gebruik van bio-weekmakers, de zogenaamde isoborbide-weekmakers. Dit is een bio-weekmaker die is gemaakt van sorbitol en vetzuren. Door de weekmakers op te bouwen uit duurzame sojaolie, zijn ze biologisch afbreekbaar en tijdens productie niet vervuilend. De Therdex Rigid Click vloeren bevatten bovendien een kurk onderlaag. Het voordeel van deze kurklaag is dat de warmte en het geluid goed worden geabsorbeerd. Deze factoren zorgen ervoor dat de PVC vloer een stuk duurzamer wordt. 

e0afb4bfb784f23cafa214724ab93695acfbaec9.jpg

 

Natuurlijke gordijnstoffen

Gordijnen zijn een ideaal product voor het toepassen van natuurlijke garens en gerecyclede materialen zoals plastic. Veel van onze leveranciers verwerken deze materialen in hun collecties. Zo is de circulaire gordijnstof SEA nieuw in de collectie van De Ploeg. Gemaakt van aangespoeld plastic. SEA geeft nieuw leven aan plastic zwerfafval dat gedreven vrijwilligers van project U-turn zorgvuldig hebben verzameld op oceaanstranden.

Het teruggewonnen afval wordt met een innovatief recyclingprocedé toegevoegd aan het spinproces en verwerkt tot een stevig garen. Dit wordt gecombineerd met zachtere materialen om een gordijnstof met een prettige touch samen te stellen. De natuurlijke, aardse uitstraling van het materiaal maakt het moeilijk te geloven dat er plastic flessen, tassen en visnetten in verwerkt zijn. Dat plastic haast niet vergaat wordt nu van nadeel tot voordeel: het maakt SEA onverslijtbaar en duurzaam.

Wil je meer weten over duurzame gordijnen en deze in het echt bekijken? Kom langs in de winkel!

c961adf49511e4cd4455f283cc66c65db7f73112.jpg

 

Arte gaat voor natuurlijk behang

In de behang collectie van Arte vind je veel mooie, levendige, dessins met zichtbaar natuurlijke materialen. Het luxe behang wordt volledig CO2-neutraal geproduceerd. Arte neemt alle mogelijke maatregelen om de impact aan de basis te reduceren en de restuitstoot te compenseren door investering in duurzame en 100%-gecertificeerde klimaatprojecten. De inkt die wordt gebruikt tijdens de productie, is geheel watergedragen. Dit betekent dat voor het aanmaken van inkten of het reinigen

van materiaal geen giftige en milieubelastende oplosmiddelen nodig zijn.

Verder borduurt Arte continu voort op haar grote sterkte: haar materialenmix. Een groot deel van de collecties is namelijk gebaseerd op natuurlijke materialen zoals waterhyacinten, bananenbladeren, katoen, mica, zijde, wol, jute, schelpen en grassen. Grondstoffen uit de natuur die een verfijnde afwerking combineren met een goed geweten.