.Een duurzaam interieur vind je bij Vinke Beilen!

Het zijn de Duurzaam interieur weken

Een nieuw interieur kies je voor het leven. Wij vinden het daarom net zo belangrijk als jij dat je huis een prettige leefomgeving vormt waarin je je thuis voelt. En dat begint bij een duurzaam interieur. Wist je dat onze leveranciers er alles aan doen om duurzaam te produceren of zelfs gebruik te maken van natuurlijke, gerecyclede materialen? Maak kennis met onze duurzame collecties en kom langs in de winkel!

maak een afspraak

bezoek de winkel

Duurzaam is de toekomst

 

Door bewuste interieurkeuzes te maken, denk je niet alleen aan je eigen wooncomfort maar ook aan de planeet. Ook onze leveranciers zijn constant op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verminderen en bij te dragen aan een gezond binnenklimaat.

Onze meest duurzame vloer is Marmoleum, CO2-neutraal geproduceerd en gemaakt van hernieuwbare materialen als lijnolie en kalksteen. Maar er is meer: zo worden onze PVC-resten opgehaald voor herbruik en is het PVC vrij van schadelijke weekmakers. En je ziet het niet, maar veel stoffen zijn gemaakt van gerecyclede garens. Er wordt zelfs uit de oceaan gevist plastic verwerkt in diverse gordijnen, raambekleding en vloerkleden. Benieuwd naar de producten? Lees hieronder meer over de duurzame interieurcollecties of kom ze bekijken in de winkel!

Duurzaam_blok2.jpg

Bezoek de winkel

Van PET-fles tot zonwering

Wil je jouw CO2-voetafdruk verminderen? Begin dan bij jouw raambekleding! In de collecties van Luxaflex® en NL Label vind je veel natuurlijke, gerecyclede producten. Zo bestaat het assortiment zonwerende Greenscreen Sea-Tex® rolgordijnen voor 50% uit gerecycled plastic uit de oceaan. In de rolgordijncollectie vind je ook een aantal prachtige stoffen met he Re-Life label. Deze weefsels zijn gemaakt met gerecycled polyester van PET-flessen.

Ook onze populaire collecties Duette Shades biedt een prachtige reeks non-woven stoffen met het Eternity label waarvan het doek voor zeker 40% bestaat uit gerecyclede PET-flessen. Tot slot bevat het assortiment Plissé Shades een collectie Revival stoffen. Het doek is gemaakt met 100 procent gerecycled polyestergaren uit onder meer industrieel afval. Binnen iedere collectie is er dus gedacht aan duurzame stoffen.

En kies je voor de Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® dan kies je altijd voor een duurzaam product. De aluminium jaloezieën zijn voor 98% gemaakt van hergebruikte grondstoffen én worden geproduceerd met oog voor de planeet. Voor de collectie Houten Jaloezieën geldt dat al het hout afkomstig is uit van FSC®-gecertificeerd hout uit verantwoord beheerde bossen. Dit wordt gecontroleerd door de Forest Stewart Councilship, een internationale, niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor verantwoord beheer van de bossen in de wereld.

Ben je nieuwsgierig naar de duurzame opties van de Luxaflex® of NL Label raambekleding die jij op het oog hebt? Vraag het onze adviseurs!

b9c999ba670c00e239132170e65e773477785791.jpg

Energiebesparende raambekleding

Naast duurzame materialen en productie, zijn ook energiebesparend interieurkeuzes belangrijk voor een duurzaam leven. Hoe minder je stookt, hoe beter dit immers is voor het milieu. Wist je dat er tot 50 procent van de warmte kan ontsnappen via het raam? Raambekleding speelt dan ook een grote rol in energie-efficiënt omgaan met je huis. Bijvoorbeeld Duette shades, die zijn voorzien van een honingraatstructuur. Er ontstaat een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. Doordat ook deze altijd op maat gemaakt zijn, sluiten deze nauw aan in het kozijn en houden ze in de winter de warmte binnen en de kou buiten, terwijl in de zomer de warmte wordt geweerd door de zonwerende functie. Het is heel belangrijk dus dat je passende raambekleding hebt hangen, zodat jij op je energiekosten kunt besparen.

a7e3cd72f9162924e1f52e1e7929730cd7192d8d.jpg

 

Desso Econyl vloerkleden

De Econyl vloerkleden van Desso maken de wereld én jouw huis een stukje mooier. De vloerkleden zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam doordat ze gemaakt zijn van gerecyclede garens, waaronder herbruikt plastic uit de zee. Goed voor mens en milieu dus!

Econyl® is een garen dat is gemaakt van 100% geregenereerd nylon, zoals van garenafval van Desso’s tapijt recycling center en achtergelaten visnetten. Daarvan zijn er volgens een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN en het milieuprogramma van de Verenigde Naties ongeveer 640.000 in de oceanen. Met jouw aankoop draag je dus bij aan gezondere zeeën! Vis je mee?

d60d134bcc2734a828f196e2cc3daf0236145721.jpg

 

Gezonde Marmoleum vloeren

Marmoleum is onze meest duurzaamste vloer, heb je misschien weleens gelezen. Hoe komt dat nu? De Marmoleum, ook wel linoleum, vloer is gemaakt van natuurlijke, snel hernieuwbare grondstoffen zoals lijnolie, hars en kalksteen. De vloer is CO2-neutraal, zonder compensatie. CO2-compensatie betekent dat je als bedrijf zelf nog CO2 uitstoot, maar dat compenseert door te investeren in een bomenplant project. Dit is een makkelijke manier om niet de eigen processen te verduurzamen en toch CO2-neutraal te zijn.

Benieuwd hoe het wordt gemaakt? Bekijk dan eens dit filmpje van leverancier Forbo over het productieproces van Marmoleum!

275cdbdf08fa0d79257dc0e0817052b053e4cb40.jpg

Duurzame PVC vloeren van Therdex

Een PVC vloer is met zijn natuurlijke uitstraling al niet meer van echt te onderscheiden, maar wórdt ook steeds natuurlijker. Gelukkig kan PVC, voor welk doeleind het ook bedoeld is, goed gerecycled worden. Verder blijft er tijdens het productieproces geen afval over, omdat alles hergebruikt wordt.

Ook Therdex hecht veel waarde aan het testen en keuren van hun producten op alle niveaus. Het merk maakt bijvoorbeeld gebruik van bio-weekmakers, de zogenaamde isoborbide-weekmakers. Dit is een bio-weekmaker die is gemaakt van sorbitol en vetzuren. Door de weekmakers op te bouwen uit duurzame sojaolie, zijn ze biologisch afbreekbaar en tijdens productie niet vervuilend. De Therdex Rigid Click vloeren bevatten bovendien een kurk onderlaag. Het voordeel van deze kurklaag is dat de warmte en het geluid goed worden geabsorbeerd. Deze factoren zorgen ervoor dat de PVC vloer een stuk duurzamer wordt. 

e0afb4bfb784f23cafa214724ab93695acfbaec9.jpg

 

Natuurlijke gordijnstoffen

Gordijnen zijn een ideaal product voor het toepassen van natuurlijke garens en gerecyclede materialen zoals plastic. Veel van onze leveranciers verwerken deze materialen in hun collecties. Zo is de circulaire gordijnstof SEA nieuw in de collectie van De Ploeg. Gemaakt van aangespoeld plastic. SEA geeft nieuw leven aan plastic zwerfafval dat gedreven vrijwilligers van project U-turn zorgvuldig hebben verzameld op oceaanstranden.

Het teruggewonnen afval wordt met een innovatief recyclingprocedé toegevoegd aan het spinproces en verwerkt tot een stevig garen. Dit wordt gecombineerd met zachtere materialen om een gordijnstof met een prettige touch samen te stellen. De natuurlijke, aardse uitstraling van het materiaal maakt het moeilijk te geloven dat er plastic flessen, tassen en visnetten in verwerkt zijn. Dat plastic haast niet vergaat wordt nu van nadeel tot voordeel: het maakt SEA onverslijtbaar en duurzaam.

Wil je meer weten over duurzame gordijnen en deze in het echt bekijken? Kom langs in de winkel!

c961adf49511e4cd4455f283cc66c65db7f73112.jpg

 

Arte gaat voor natuurlijk behang

In de behang collectie van Arte vind je veel mooie, levendige, dessins met zichtbaar natuurlijke materialen. Het luxe behang wordt volledig CO2-neutraal geproduceerd. Arte neemt alle mogelijke maatregelen om de impact aan de basis te reduceren en de restuitstoot te compenseren door investering in duurzame en 100%-gecertificeerde klimaatprojecten. De inkt die wordt gebruikt tijdens de productie, is geheel watergedragen. Dit betekent dat voor het aanmaken van inkten of het reinigen

van materiaal geen giftige en milieubelastende oplosmiddelen nodig zijn.

Verder borduurt Arte continu voort op haar grote sterkte: haar materialenmix. Een groot deel van de collecties is namelijk gebaseerd op natuurlijke materialen zoals waterhyacinten, bananenbladeren, katoen, mica, zijde, wol, jute, schelpen en grassen. Grondstoffen uit de natuur die een verfijnde afwerking combineren met een goed geweten.  

ac250dbcb3ac7127ec7f58b4145fbd72a06e9044.jpg

Laat je inspireren en informeren Welkom in dé woonwinkel van Drenthe

Vinke Beilen inspireert. Altijd! Met een productgericht advies of met een compleet interieurplan waarbij we tot in detail visualiseren hoe wij woondromen willen waarmaken. Plan je bezoek of loop gewoon eens binnen. Voel je welkom!

Vraag een inspiratiemagazine aan
2 weken geleden | H. Bolte, Beilen
Ik heb goede ervaringen met Vinke Beilen.
Vriendelijk, meedenkend, mooie materialen en goede afwerking. Goede service.
3 weken geleden | Rita , Westerbork
Zeer prettige en kundig
In de winkel ben ik goed voor gelicht over alle soorten luxaflex zodat ik een goede keuze kon maken. Ook het opmeten en installeren ging netjes en precies.
4 weken geleden | Henk, Appelscha
Perfectie tot in detail
Dankzij inmeten en montage van medewekers van Vinke, is het eindresultaat subliem. Het hele proces van uitleg in de showroom tot aanbieding, opdracht en uitvoering vliegensvlug geregeld. En de eventuele nazorg is geweldig, dat weten we uit ervaring. En dus een welverdiende pluim voor Vinke en betrokken medewerkers.
1 maand geleden | Wiebe, Nieuweroord
Degelijk bedrijf met goede service.
Jaloezieën besteld middels goed advies van Rob, vervolgens snelle levering en vakkundig gemonteerd. Zeer tevreden!
1 maand geleden | Peter, Vledder
Vriendelijk, vakkundig, volgens afspraak, netjes
Zeer Positief
1 maand geleden | S.L., Oosterhesselen
Vakkundig advies
Plaatsing gordijnen door deskundig en prettig personeel
2 maanden geleden | Björn Pieneman Pieneman, Assen
PVC vloer door Vinke Beilen laten leggen, zeer tevreden. Echt vakwerk!!
PVC vloer onlangs door Vinke Beilen laten leggen in visgraadverband, zeer tevreden. Echt vakwerk!! Echt een aanrader.
2 maanden geleden | Lia, Beilen
Uitstekende service
Zoals we gewend zijn een uitstekende service.
2 maanden geleden | Marte, Nieuw-Buinen
Mooie zaak, prima en vriendelijke service.
Mooi assortiment, prettig om daar benodigdheden te kopen. Wel lange leveringsduur.
2 maanden geleden | Henny klok, Assen
Geweldig
De mensen zijn aardig, de service heel goed. 4 hebben nu al 4 bestellingen gedaan bij Vinke. En elke keer netjes geholpen.
2 maanden geleden | Rosalie , Hoogersmilde
Uitstekend
Altijd goede service, vriendelijke mensen, producten van uitstekende kwaliteit en geen vraag is teveel. Super tevreden.
3 maanden geleden | Harma, Baflo
Super
Het zijn super ervaren mensen, wij zijn zeer tevreden, met hoe alles hangt. Heel netjes.
3 maanden geleden | Ernst, Nooitgedacht
Een ervaring als geen ander! Expertise en klant centraal ervaring.
Fantastische ervaring met Vinke. Van 1e contact en samenwerking met Ingrid voor het ontwerp tot het leggen en afronden. Fantastische service en kennis. We zijn erg blij met het resultaat en dat had niet gekund zonder de fantastische mensen van Vinke. Dankjewel Ingrid! Dankjewel Witcher! We kijken uit naar de volgende samenwerking
3 maanden geleden | Bernadette , Beilen
Prima service, geven advies thuis.
Alles tot in de puntjes geregeld. Prijs kwaliteit ruim voldoende en komen afspraken goed na. Ook degene die de gordijnen thuis plaatst werk netjes en keurig.
4 maanden geleden | Corien, Abcoude/Ruinen
Geweldig mooi eindresultaat
We zijn heel blij met de nieuwe gordijnen, het staat prachtig. De plaatsing door Vinke was uiterst nauwkeurig en klantvriendelijk.
4 maanden geleden | Eric, Westerbork
Topwerk
Vinke wist snel te schakelen toen we alsnog besloten om plinten te laten zetten en hebben dit snel en netjes verzorgd.
4 maanden geleden | Henk Fernhout, Westerbork
Alles goed geregeld
Prima zaak!
4 maanden geleden | Peter, Zwolle
Vakwerk van de bovenste plank!
Hallo Gert-Jan, Afgelopen maandag hebben Maikel en co het vinyl in de technische ruimte gelegd. Een stukje vakwerk van de bovenste plank! Onze complimenten. Binnen een uurtje was alles gepiept. met vriendelijk groet, Peter en Hettie
5 maanden geleden | A. Brouwer , Zwolle
Producten passen precies en zien er mooi uit.
Rob heeft mij fijn geholpen. Goed advies en hij denkt mee. Dat vind ik erg prettig. Leuk contact!
5 maanden geleden | Henk, Beilen
Goed en vriendelijk
Leuke, goede en vriendelijke medewerker die de hordeur kwam plaatsen. Ik heb alleen twijfel over de bodem strip die op de terrastegels is geplakt. Ik hoop dat die goed blijft zitten.
5 maanden geleden | Bert, Westerbork
Vinke al dertig jaar een begrip!
Vinke flips your house into a home!
6 maanden geleden | Annemiek, Smilde
Vinke Beilen is zeer klantvriendelijk en behulpzaam!
Mijn man en ik hadden raamdecoratie nodig voor in ons nieuwe huis. We werden erg snel geholpen, ook al was het druk in de winkel. Ze hadden alle tijd voor ons en luisterden naar onze wensen. Ze kwamen zelf ook met goede ideeën, maar drongen niets op. Tussen het serieuze soms even een gezellig plaatje. Het plaatsen van alle decoratie was in een dag klaar en is prachtig gedaan. Wij zijn heel erg tevreden!
6 maanden geleden | Jolanda, Bovensmilde
prima service
Vriendelijk en kundig advies in de winkel en keurige montage thuis.
6 maanden geleden | Elsbeth, Zuidwolde
Uitstekend.
Goed advies, alles netjes geregeld. Uitstekende vakmensen die alles ook netjes hebben achtergelaten. Heel tevreden.
6 maanden geleden | Margje, Hijken
Heel erg tevreden.
Vloerbedekking ligt er strak in, ook moeilijke hoekjes. Gordijn opgehangen, het ziet er prachtig uit.
Close menu