Bespaar energie in dure tijden, met slimme keuzes in je interieur

ds-2026-cur-0071.jpg

De prijzen voor stroom en gas rijzen momenteel de pan uit. Niet gek dus dat veel mensen kijken hoe ze hun energieverbruik zo ver mogelijk kunnen terugdringen. Wist je dat slimme keuzes in je interieur hieraan kunnen bijdragen? Met relatief kleine aanpassingen zorg je niet alleen voor een betere isolering van je woning, maar ook voor een extra warme uitstraling. Vinke Beilen denkt graag mee hoe we in jouw interieur een win-winsituatie creëren!

De hoge energieprijzen maken mensen meer bewust van de mogelijke warmtelekken in hun woning. “We merken het echt in de gesprekken met onze klanten”, vertelt Karin Vinke. “Ze willen snel schakelen, om snel energie te kunnen besparen.”

Hoge isolatiewaarde met Duette Shades

De voordeur is zo’n plek waar warmte kan ontsnappen en tocht kan binnendringen. Een sfeervolle oplossing daarvoor is het plaatsen van warme, volle gordijnen. “Ook Duette Shades van Luxaflex zorgen voor goede isolatie”, legt Karin uit. “Dit komt door de speciale honingraatstructuur van deze raambekleding. Daardoor ontstaat een stilstaande luchtlaag. Wil je een nóg hogere isolatiewaarde? Kies dan voor Duette Architella Shades, met drie stilstaande luchtlagen.”

blog-energiebesparing-3.jpg

Luxueuze uitstraling met karpet op de vloer

De raambekleding in de hal kun je perfect combineren met bijvoorbeeld een stijlvol behang op de wand. Of kies voor een bijpassende kleur verf. Daarmee maak je van je entree een entree met allure. Die luxe kun je ook doorvoeren in de woonkamer, door middel van een passend karpet op de vloer. “Dit zorgt niet alleen voor een luxueuze uitstraling, het geeft ook een lekker warm gevoel aan je voeten”, vertelt Karin. “Wat momenteel populair is, zijn de asymmetrische en op maat gemaakte karpetten in bijvoorbeeld een kiezelvorm. Ook Desso heeft met zijn nieuwe Canvas-serie prachtige luxueuze vloerkleden, met subtiele structuren en kleuraccenten.”

Ramen in de slaap- en woonkamer zijn eveneens plekken waar warmte kan ontsnappen. “Ook hier zijn Duette Shades heel geschikt”, vertelt Karin. “Of een warm gordijn. Dat mag best een dikkere, luxueuze of geweven stof zijn. Dit stem je weer af met de rest van je interieur.”

schermafbeelding-2022-10-21-om-092315.jpg

PVC of een houten vloer als isolator

Heb je vloerverwarming in je woning? Dan is PVC een uitstekende keuze voor je vloer. “PVC laat de warmte goed door, waardoor je weer minder hoeft te stoken”, legt Karin uit. “We werken met topmerken als Therdex en Montinique. Heb je geen vloerverwarming? Dan is een houten vloer een heel fijne optie. Het wordt niet voor niets vaak als isolator gebruikt in het koude Scandinavië. En het biedt natuurlijk ook een erg chique uitstraling.”

schermafbeelding-2022-10-21-om-093102.jpg

Kom langs voor een advies op maat

Je ziet het, er zijn veel mogelijkheden die bijdragen aan het verlagen van je energierekening én een stijlvol interieur. Wil je advies op maat voor jouw woning? Onze adviseurs denken graag mee! Je bent van harte welkom in onze winkel.

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan
5 maanden geleden | Lisa, Bedum
Tot nu toe dik tevreden !
Er wordt netjes gewerkt, meedenkend, afspraken worden nagekomen !
3 maanden geleden | Luc Ensing, Assen
Het advies, oplevering volgens planning, after-sales heeft even geduurd maar is uitstekend opgelost.
Advies voor aanschaf duidelijke en zorgvuldig. Planning voor plaatsing; was in eerste instantie zwart/wit maar naar goed overleg is er een goede afspraken serie gekomen. Plaatsing en montage volgens afspraak en oplevering oké. Enige tijd na oplevering moesten we gebruikmaken van after-sales. In goe...
4 maanden geleden | Fam. Lameijer, ASSEN
Kundig advies en goede communicatie
In de winkel prettig ontvangen en kundig geholpen. In de aanloop naar de uitvoering prettige communicatie, op vragen wordt snel gereageerd. Uitvoering door prettige medewerkers die de klant nauw betrekken bij de realisatie. Bij meerdere opties even prettig overleg alvorens verder te gaan.
1 maand geleden | Mariet en Wim, Diever
Fijn bedrijf
Prettige mensen, zowel in de winkel als 'in het veld' (goede ZZP-ers ingeschakeld.) Verkoopproces verliep vlot en deugdelijk, planning ordentelijk opgemaakt, en ook nog met souplesse weer gewijzigd, evenals de order zelf (enkele vierkante meters minder leveren, nette neerwaartse aanpassing van de pr...
4 maanden geleden | Henk, Hoogeveen
Fantastische service garantie!
7 jaar na aankoop is een probleem met raambekleding tot volle tevredenheid opgelost.
3 maanden geleden | Helen H Geerlings, Beilen
Geweldig
Prima, moest wel 1x achteraan bellen maar verder best te vree.
2 weken geleden | Anno, Beilen
Pima.
Uitstekend
5 maanden geleden | K. Kerssies , Diever
Fijne zakelijke relatie met Denice.
wij zijn erg tevreden over de behandeling tot raamdecoratie en P.V.C vloer. Keurige behandeling van het Personeel. Nog in afwachting van de overgordijnen in de slaapkamer... Vriendelijke Groet Kor en Agaath Kerssies Diever
4 maanden geleden | Rick, Diever
goed geholpen
Bij het uitzoeken van de vloer zijn we goed geadviseerd. We mochten verschillende stukken mee nemen om thuis te bekijken. Bij twijfel werd er goed en deskundig meegedacht. Inmiddels is de visgraatvloer gelegd, en vanaf dag 1 zijn we gewend! Een prachtige vloer. Vinke vloeren is zeker een aanrader.
3 maanden geleden | Jaap, smilde
Goed
De reparatie van ons elektrisch bediende zonne scherm (screen) is uitstekend verlopen. Het screen was 14 jaar oud en de motor moest vervangen worden. Het was geen eigen merk van dit bedrijf. Ook de levering en installatie van 2 zon werende rolgordijnen is goed verlopen. Met een klein minpunt dat 1...
4 maanden geleden | RS, Assen
Uitermate goed service
Onze nieuwe kast was niet helemaal correct gemonteerd maar dit is door Vinke uitermate plezierig gecorrigeerd
2 maanden geleden | AGAATH , Diever
goed en zeer verzord.
Gacht Team Vinke Beilen, Wij zijn erg tevreden over de raamdecoratie, vloer en gordijnen. de afhandeling door Uw personeel zeer correct. Dat alles soms erg lang duurde was niet leuk, maar het kon niet anders!!!!. U vraagt om de nota te bewaren als garantie bewijs oke. Ik vroeg ook om de nota van d...
4 maanden geleden | Martin, Diever
Gedetailleerd vooroverleg en prima uitvoering van de werkzaamheden.
Positief en naar volle tevredenheid
1 week geleden | Hans, Beilen
Vriendelijk, deskundig en snelle levering
We zijn goed geholpen met een deskundig advies. De screens zijn perfect geplaatst. We zijn zeer tevreden met deze zonwering!
4 maanden geleden | N.M. Kloeze- de Jong, Diever
Goede informatie, meedenken, luisteren naar je wensen.
Op een ontspannen manier werden wij geholpen. Er werd geluisterd wat onze wensen waren. Er werd Informatie gegeven wat de beste mogelijkheid was voor het gebruik. Er werd niets opgedrongen.
1 maand geleden | Maarten , Assen
Goed voortraject en correcte afwerking conform afspraken.
Goede samenspraak voorafgaand aan het bestellen. Stipte en correcte afhandeling bij het plaatsen. Goede voorlicht na het plaatsen. Prima.
Close menu