Behang met een twist – hoe combineer je opvallend behang

afbeelding01.jpg

Wil je een saaie muur opfrissen? De verfkwast lijkt vaak de makkelijkste keuze. Niets is minder waar; tegenwoordig is behang net zo eenvoudig om aan te brengen! En hoewel behang jaren geleden nog een beetje als oubollig werd gezien, is het de laatste tijd niet meer weg te denken uit het interieur. Het geeft je ruimte in een handomdraai meer warmte, sfeer en persoonlijkheid. Én de opties zijn eindeloos. Lees je mee?

Uitgesproken behang toepassen in je interieur

Behang kan in vrijwel iedere kamer van het huis worden gebruikt, denk aan de slaapkamer, kinderkamer of woonkamer. Maar eerlijk is eerlijk, je moet wel een beetje lef bezitten om een uitgesproken behang toe te passen in je interieur. Heb je een druk behang op het oog, maar weet je niet hoe je deze vervolgens moet combineren met de rest van je interieur? Begin dan in een kleine ruimte zoals de hal of het toilet. Over het algemeen is een groot patroon wat minder druk dan een klein patroon.

afbeelding02.jpg

Terugkomend kleurgebruik

Denk ook aan het kleurgebruik: de meeste behangmotieven zijn in meerdere kleurcombinaties beschikbaar, zoals dit onder- en bovenstaande bladmotief dat vanwege het andere kleurgebruik een geheel andere sfeer neerzet.

afbeelding03.jpg

De kracht van herhaling is ook toepasbaar op meubels en accessoires. Wanneer je tinten uit het behang laat terugkomen in meubels of accessoires, merk je dat je zo toch rust kan behouden. Je kunt er ook voor kiezen om je accessoires en meubels in een contrasterende kleur te plaatsen. Je meubels vallen zo extra op en nemen de aandacht van het behang iets weg.

Behang combineren

We horen in onze winkel vaak dat klanten één muur als eyecatcher willen behangen, en de overige muren wit schilderen. Het grafische behang is immers al ‘druk genoeg’. Op deze manier leg je echter extra nadruk op het behang. Een tweede behang of muurverf in neutrale kleuren − die bijvoorbeeld terugkomen in het ‘eyecatcher’ behang − zorgen voor veel meer rust én sfeer in de ruimte. Ook aardetinten zijn veilige, rustige kleuren. Heb je een behang op het oog en heb je hier vragen over? We helpen je graag!

afbeelding04.jpg

 

Een echte must voor de kinderkamer

Tover de kinderkamer om tot het fijnste plekje in huis. Behang is misschien wel het meest sfeerverhogende onderdeel van de kinderkamer. Hier voegt een printje een speelser effect toe aan de kamer. Bovendien leuk voor je kleintje om naar te kijken! Vind je een hele muur behangen too much? Je kunt ook kiezen voor een paar stroken behang om een hoekje te accentueren, bijvoorbeeld achter het bedje. Eenmaal een keuze gemaakt kun je de rest van de kamer qua kleur afstemmen op het behang. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van natuurlijke materialen zoals een houten ledikantje in combinatie met een mooi zacht speelkleed.

afbeelding05.jpg​​​​​​​

Ga ook voor sfeervol behang

Door te kiezen voor behang geef je jouw woning een hele eigen uitstraling. De perfecte manier om je woning een nieuwe look te geven! Daarvoor hoef je echt niet de gehele woning te behangen, kies voor een klein of groots effect en combineer een opvallend behang met een neutraal behang of geverfde muren voor een sfeervol en rustig geheel. En belangrijk: behang is in talloze prints en kleuren verkrijgbaar, zo is er voor ieder wat wils.

Heb je zin om aan de slag te gaan met behang maar weet je niet hoe? Onze interieuradviseurs helpen je graag! Kom langs of maak alvast een afspraak voor uitgebreid advies.

Beelden: Eijffinger

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan
5 maanden geleden | Lisa, Bedum
Tot nu toe dik tevreden !
Er wordt netjes gewerkt, meedenkend, afspraken worden nagekomen !
3 maanden geleden | Luc Ensing, Assen
Het advies, oplevering volgens planning, after-sales heeft even geduurd maar is uitstekend opgelost.
Advies voor aanschaf duidelijke en zorgvuldig. Planning voor plaatsing; was in eerste instantie zwart/wit maar naar goed overleg is er een goede afspraken serie gekomen. Plaatsing en montage volgens afspraak en oplevering oké. Enige tijd na oplevering moesten we gebruikmaken van after-sales. In goe...
4 maanden geleden | Fam. Lameijer, ASSEN
Kundig advies en goede communicatie
In de winkel prettig ontvangen en kundig geholpen. In de aanloop naar de uitvoering prettige communicatie, op vragen wordt snel gereageerd. Uitvoering door prettige medewerkers die de klant nauw betrekken bij de realisatie. Bij meerdere opties even prettig overleg alvorens verder te gaan.
1 maand geleden | Mariet en Wim, Diever
Fijn bedrijf
Prettige mensen, zowel in de winkel als 'in het veld' (goede ZZP-ers ingeschakeld.) Verkoopproces verliep vlot en deugdelijk, planning ordentelijk opgemaakt, en ook nog met souplesse weer gewijzigd, evenals de order zelf (enkele vierkante meters minder leveren, nette neerwaartse aanpassing van de pr...
4 maanden geleden | Henk, Hoogeveen
Fantastische service garantie!
7 jaar na aankoop is een probleem met raambekleding tot volle tevredenheid opgelost.
3 maanden geleden | Helen H Geerlings, Beilen
Geweldig
Prima, moest wel 1x achteraan bellen maar verder best te vree.
2 weken geleden | Anno, Beilen
Pima.
Uitstekend
5 maanden geleden | K. Kerssies , Diever
Fijne zakelijke relatie met Denice.
wij zijn erg tevreden over de behandeling tot raamdecoratie en P.V.C vloer. Keurige behandeling van het Personeel. Nog in afwachting van de overgordijnen in de slaapkamer... Vriendelijke Groet Kor en Agaath Kerssies Diever
4 maanden geleden | Rick, Diever
goed geholpen
Bij het uitzoeken van de vloer zijn we goed geadviseerd. We mochten verschillende stukken mee nemen om thuis te bekijken. Bij twijfel werd er goed en deskundig meegedacht. Inmiddels is de visgraatvloer gelegd, en vanaf dag 1 zijn we gewend! Een prachtige vloer. Vinke vloeren is zeker een aanrader.
3 maanden geleden | Jaap, smilde
Goed
De reparatie van ons elektrisch bediende zonne scherm (screen) is uitstekend verlopen. Het screen was 14 jaar oud en de motor moest vervangen worden. Het was geen eigen merk van dit bedrijf. Ook de levering en installatie van 2 zon werende rolgordijnen is goed verlopen. Met een klein minpunt dat 1...
4 maanden geleden | RS, Assen
Uitermate goed service
Onze nieuwe kast was niet helemaal correct gemonteerd maar dit is door Vinke uitermate plezierig gecorrigeerd
2 maanden geleden | AGAATH , Diever
goed en zeer verzord.
Gacht Team Vinke Beilen, Wij zijn erg tevreden over de raamdecoratie, vloer en gordijnen. de afhandeling door Uw personeel zeer correct. Dat alles soms erg lang duurde was niet leuk, maar het kon niet anders!!!!. U vraagt om de nota te bewaren als garantie bewijs oke. Ik vroeg ook om de nota van d...
4 maanden geleden | Martin, Diever
Gedetailleerd vooroverleg en prima uitvoering van de werkzaamheden.
Positief en naar volle tevredenheid
1 week geleden | Hans, Beilen
Vriendelijk, deskundig en snelle levering
We zijn goed geholpen met een deskundig advies. De screens zijn perfect geplaatst. We zijn zeer tevreden met deze zonwering!
4 maanden geleden | N.M. Kloeze- de Jong, Diever
Goede informatie, meedenken, luisteren naar je wensen.
Op een ontspannen manier werden wij geholpen. Er werd geluisterd wat onze wensen waren. Er werd Informatie gegeven wat de beste mogelijkheid was voor het gebruik. Er werd niets opgedrongen.
1 maand geleden | Maarten , Assen
Goed voortraject en correcte afwerking conform afspraken.
Goede samenspraak voorafgaand aan het bestellen. Stipte en correcte afhandeling bij het plaatsen. Goede voorlicht na het plaatsen. Prima.
Close menu