Vinke Beilen is dé Painting The Past specialist voor de regio Beilen, Assen, Hoogeveen en Emmen

Plan afspraak

Vinke Beilen is de erkende interieurspecialist in krijtverf voor de regio Beilen, Assen, Hoogeveen en Emmen met o.a. het absolute topmerk Painting The Past. Vinke Beilen biedt dan ook niet alleen de meest uitgebreide collecties en presentaties van Painting The Past, maar heeft ook gediplomeerde stylisten in huis die u helpen bij het realiseren van de beste deal als u op zoek bent naar iets nieuws voor op uw wand. Wax, coating, muurverf, sealer, houtverf (matt, eggshell of gloss)... U vindt werkelijk alles bij ons. En omdat er zoveel mogelijk is, adviseren wij u een bezoek aan onze woonwinkel of een afspraak te maken.

Painting the Past is verf op basis van (Engels) traditioneel recept waaraan krijt wordt toegevoegd, waardoor een matpoederig effect ontstaat. Daarnaast voldoet krijtverf aan alle eisen en verwachtingen van tegenwoordig; het is makkelijk aan te brengen, afwasbaar en overschilderbaar. Painting the Past is alleen verkrijgbaar bij de betere woninginrichter, waar de adviseur u goed kan voorlichten over de kwaliteit van de verf en het aanbrengen ervan. Ook kan Vinke Beilen de geschilderde wanden voor u regelen.

Onze vakmensen staan graag voor u klaar. De kleurenkaart van Painting the Past bestaat uit 35 traditionele tinten, 12 New Neutral colours, 12 Soft Loft colours, 12 Shabby Chic colours, 12 White Poetry colours en 16 Touch of colours. Daarnaast zijn er de Seasonalities bestaande uit 7 nieuwe en bijzondere seizoenskleuren: Chalk White, Salix, Verdigris, Ginger, Flowerpot, Pewter en Mustard. De kleuren variëren van zacht vergrijsd wit en groen tot koperkleur en mosterdgeel. Een vintage uitstraling.

Plan afspraak
 •  
  Wanden vol sfeer

  Authentiek 'klassiek'

  Binnenwanden die herinneringen oproepen aan de klassieke interieurs van Engelse landhuizen en kastelen. Rustiek stijlvol, maar bovenal de garantie voor de warme sfeer in uw woning. Het kan dankzij de matte krijtachtige muurverven van Painting the Past. Verkrijgbaar in 35 Traditional colours, 12 New Neutral colours,12 Soft colours, 12 Shabby Chic colours, 13 White Poetry colours en 20 Children Colours

   
 •  
  Wanden vol sfeer

  Tijdloos zacht mat

  De authentieke verf bevat emulsies met veel krijt. Dat maakt ze veel matter dan de gebruikelijke verven. Ze komen zachter over en zullen niet gauw vervelen. Kleuren van vroeger, maar volledig beantwoordend aan de gebruikerseisen van nu: gemakkelijk te verven, afwasbaar en overschilderbaar. Dankzij de handgeschilderde kleurenstaalkaart weet u precies hoe de verf opdroogt.

   


Muurverf


Rustic@, deze naam voor de collectie muurverf van Painting the Past, zegt genoeg. Deze ‘rustieke’ verf kenmerkt zich door zachte, streperige kleurschakeringen en natuurlijke nuances dankzij de toegevoegde componenten van marmerpoeder. Hierdoor krijgt elke muur een authentieke en doorleefde uitstraling, die typerend is voor de oude Engelse cottages en Toscaanse landhuizen. Het aanbrengen van verschillende lagen geeft lichte kleurnuances en een zacht schaduweffect. De kleurlijn bestaat uit een sober en sereen kleurpalet van 6 tinten, geïnspireerd door vergrijsde aardkleuren, gewassen linnen en gebleekt hout.
Naast de bijzondere ingrediënten en warme kleurstelling biedt deze muurverf ook praktische voordelen. Zo is de verf kant en klaar uit blik aan te brengen met een kwast, nauwelijks vlekgevoelig en kan deze verf ook eenvoudig weer worden overgeschilderd.


+ Lees meer


Eggshell & Matt


Verf die bijzonder geschikt is voor hout, mdf, muren en radiatoren. Verkrijgbaar in 2 kwaliteiten. Matt is net zo mat als de muurverf en Eggshell heeft een lichte glansraad en is daardoor beter op keukens en deuren te verwerken. Een grondverf is niet nodig. Het oppervlak dient vrij van olie, was en stofresten te zijn. Het is wel verstandig de ondergrond op te schuren en daarna goed schoon te maken.
Doordat er veel krijt in de verf verwerkt is, zal hij minder vloeien dan een terpentineverf. Na het schilderen met een kwast kunnen de kwaststreken lichtjes zichtbaar blijven. Wij zijn van mening dat dit het traditionele uiterlijk van de verven versterkt


+ Lees meer


Sealer


Sealer van Painting the Past is een transparante lak die geschikt is voor wanden, houtwerk en andere geschilderde ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan de achterwand van een gasfornuis. Met de sealer is dit afwasbaar en dringen de vetvlekken niet in de verf. Maar denk ook aan een wand tot de hoogte van een lambrisering, zodat dit deel beter beschermd wordt. Bijvoorbeeld langs een trap op de muur in het toilet. De sealer heeft een lichte glansgraad.


+ Lees meer


Paste Wax

Paste Wax is een blanke of gekleurde, krijtachtige was. U kunt dit aanbrengen ter bescherming, maar ook om vergrijsd en verweerd effect te bereiken. Het kan worden toegepast op onbehandeld hout of over de matte krijtverf. De Paste Wax wordt geproduceerd naar een oud recept met toevoeging van krijt.


+ Lees meer