Geel inhet interieur

De laatste jaren duikt de kleur geel ineens overal op. Als behang of muurverf, in kussens, kleden en draadmanden en zelfs als raamdecoratie. Geel is een echte trendkleur, die niet mag ontbreken in uw interieur. Hoe u deze opvallende kleur het beste kunt toepassen, vertellen we hieronder.

Zo combineert u geel

De kleur geel staat voor harmonie, energie, levenslust en warmte. Geel is letterlijk het zonnetje in huis en is daarom perfect als eyecatcher. Let wel op de juiste kleur geel. De laatste jaren zien we vooral de warmere tinten geel zoals okergeel. Geel combineert geweldig met wit, grijs, taupe en zwart. Op een grijze bank knallen een paar gele kussens er echt uit, net als een gele draadmand in een rustig interieur. Geel staat ook mooi met oranje tinten voor een meer sprookjesachtige sfeer. En wie durft, combineert geel met poederroze of donkerblauw. Prachtig!

Onderstaande beelden komen uit de nieuwe Blend behangcollectie van Eijffinger.

In deze ruimtes komt geel het beste tot z’n recht

Geel toepassen in de woonkamer? Verf bijvoorbeeld een muur in een warme geeltint. Het zorgt voor een frisse en vrolijke sfeer. Geel heeft een energiek karakter en daarom is het ook een goede kleur om toe te passen in een werk- of studeerkamer, in accessoires of op de muur. Uw deadlines haalt u dan met gemak! In een kleinere ruimte is het raadzaam om de kleur niet op alle muren aan te brengen, maar te kiezen voor één kleinere wand. Voor de slaapkamer geldt dat u deze kleur het beste kunt toepassen in accessoires. Kies voor een mooie gele sprei over het bed of twee gele nachtlampjes.

Trendkleur: okergoud

Volgens AkzoNobel, het moederbedrijf van Flexa, is okergoud de trendkleur van 2016. Ze omschrijven de kleur als: ‘Een okerachtig geel dat fel genoeg is om de aandacht te trekken, maar subtiel genoeg om een vertrouwd gevoel van historie op te roepen en natuurlijk te ogen.’ Een manier om deze kleur toe te passen in huis is bijvoorbeeld door één wand okergoud te schilderen en deze kleur terug te laten komen in accessoires. Als u liever gaat voor subtiel kunt u okergoud onder meer terug laten komen in één fauteuil en accessoires zoals kussens, kunst en vazen. Okergoud staat mooi in combinatie met grijs, zachtroze, goudkleurige en aardetinten.

Durft u het aan met geel in uw interieur?

Upload een foto onder dit blog of vertel hoe u geel heeft toegepast. Wij zijn heel benieuwd! Liever eerst advies? Loop dan eens bij ons binnen. Graag tot ziens!