Binnenkijken in Hilversum:art-deco in eenprachtig pand

Neem een kijkje in het prachtige huis van Tini en Titia van der Heijden in Hilversum. Dit statige pand, daterend uit 1905 heeft een rijke historie en is gevestigd op een unieke locatie! In samenwerking met een van de Binnenhuisadviseurs is dit prachtige pand omgetoverd tot de unieke woonplek die het vandaag de dag is.

Het pand in Hilversum werd aan het begin van de twintigste eeuw in eerste instantie gebruikt als een vroege variant op de peuterspeelzaal, genaamd ‘de kindertuin’. Vervolgens kocht de gemeente het, waarna in 2015 het pand werd gekocht door de huidige eigenaren. Het pand kijkt uit op het raadshuis van Dudok en is compleet ingericht naar de wensen van Tini en Titia.

De bewoners aan het woord

“Het pand is in art-deco stijl gebouwd, maar van binnen was daar nog weinig van over door het vorige gebruik,” vertelt Tini. “Aan ons was de keuze, gaan we het namaken of geven we juist onze eigen invulling aan het geheel? We hebben er voor gekozen een hybride inrichting te creëren, waarbij we de oude waarden van het pand respecteren, maar waarin de inrichting modern en stijlvol is ontwikkeld.”

“De hoge muren hebben we bijvoorbeeld intact gehouden, net zoals de deuren en hoge plinten. Daardoor hebben we ook gordijnen gekozen met speciale plooi, die zelfs met de behoorlijke lengte, nog mooi in plooi viel.”

Sfeervolle raamdecoratie

“Tijdens de keuze voor raamdecoratie hebben we er samen met onze Binnenhuisadviseur op gelet dat het geheel zou passen bij de kenmerken van het huis. We wilden functionele raamdecoratie die veel privacy biedt. Het huis staat dicht aan de straatkant, dus het is wel prettig als voorbijgangers niet altijd direct naar binnen kunnen kijken.

Vloeren in de stijl van het huis

Op de vloer wilde we verschillende producten laten plaatsen door onze Binnenhuisadviseur. Van een vloerkleed tot PVC en tapijt. De kleuren zijn voornamelijk basalt, dat paste het beste bij de inrichting.

Benieuwd wat Jouw binnenhuisadviseur kan betekenen voor jouw woning? We voorzien jou altijd van het beste advies en hebben met onze ervaring altijd een gepaste oplossing voor de woonvragen waar jij mee zit. Kom langs in de winkel of maak een afspraak!