Monumentale boerderij met industriële en moderne accenten

Koosje en haar man wonen sinds 2012 in een prachtige monumentale boerderij met rieten dak. Twee jaar geleden sloeg echter het noodlot toe. Een grote brand en de daarbij gepaard gaande rook- en waterschade verwoestten een groot deel van hun uit 1602 stammende woning en inboedel. Vinke Beilen adviseerde de twee bij het opnieuw inrichten van hun ‘monumentale boerderij met industriële look en moderne accenten’.

vb2.jpg

Bij de verbouwing en inrichting gold een belangrijk uitgangspunt. “Wat oud was, moest oud blijven”, legt Koosje uit. “En wat nieuw was, nieuw. We wilden dat de moderne elementen recht doen aan het monument. De oude gebinten en hoge balken bleven bij de brand gelukkig gespaard. Deze zijn dus nog aanwezig, maar in een industriële sfeer met moderne elementen.”

Cortenstaal

In de 6 meter brede en 13 meter hoge hal werd een garderobe gemaakt met cortenstaal en 2.250 klinknagels. Dit geeft de voormalige melkstraat een roodbruine, industriële look. Boven de woonkamer - voorheen de deel - werd gedeeltelijk een entresol (tussenvloer) gebouwd. “De woonkamer is namelijk ook 13 meter hoog”, legt Koosje uit. “De entresol geeft een afgeschermd gevoel.”

Boven werden twee logeerkamers gerealiseerd. Een brug zorgt voor de aansluiting van het geheel. In het woongedeelte bevindt zich de keuken, met kookeiland en bar. Een stalen raamconstructie scheidt de keuken deels af van de woonkamer, zonder dat het zicht erop verdwijnt. Koosje en haar man wilden verder dat meer daglicht hun woning zou binnenkomen. In het grote puntdak werden daarom twee grote ramen gebouwd. Daarnaast maken twee nieuw gecreëerde veranda’s onder het rieten dak hun woning af.

vb1.jpgvb3.jpg

Advies

Vinke Beilen adviseerde bij de houten vloeren, vloerkleden en raamdecoratie. De interieuradviseur bezocht de oude boerderij met verschillende stalen, zodat Koosje en haar man ter plekke zagen wat paste bij hun wensen.

“De vloer moest over een vloerverwarming kunnen worden gelegd”, legt Koosje uit. “We kozen voor een eikenhouten vloer. We wilden namelijk dat het aansloot bij het gevlinderde beton dat al in de woonkamer lag. Dat hebben ze heel netjes en symmetrisch gedaan. Deze vloer ligt ook in de slaapkamer, kleedkamer, sportruimte en hal. De brede eiken delen, die gerookt en geolied zijn, horen echt in zo’n pand. Het klopt met het geheel. Het ziet er heel mooi uit.”

Ook verzorgde Vinke Beilen de vloerkleden. “In het salondeel in de woonkamer ligt nu een groot grijsbruin vloerkleed”, legt Koosje uit. “Daardoor lijkt het wat op een eilandje. Het zorgt voor een warme sfeer, in de stijl van de vloer. Onder de 3 meter lange eetkamertafel, die evenwijdig staat aan de veranda, ligt eveneens een vloerkleed in dezelfde kleur. En in de werkkamer ligt een groot hoogpolig tapijt, met een kleur tegen het wit aan. Dat past goed bij de antracieten vloer en het plafond.”

vb4.jpg

Raamdecoratie

In de schuine wanden in de slaap- en logeerkamers zitten nu Velux-dakramen, waarvoor Vinke Beilen de rolgordijnen verzorgde. Het oude voorhuis en de woonkamer voorzag de interieurinrichter van antracietkleurige, gevoerde gordijnen aan de achterwand. Deze locatie, waar de baanderdeuren zaten, is nu voorzien van glas. De oude baanderdeuren staan permanent open. En aan de zijkanten van de woonkamer - in het lagere deel - hangen beigeachtige, gevoerde gordijnen. “Die geven het geheel een warme uitstraling”, legt Koosje uit. “Omdat het een groot huis is, kun je verschillende plekjes creëren voor een beschermd gevoel.”

Voor Koosje en haar man is hun woning nu echt af. Ze wonen er, samen met hun Schotse Hooglanders, kippen, ganzen en honden, met veel plezier.

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan
7 uur geleden | Henny klok, Assen
Geweldig
De mensen zijn aardig, de service heel goed. 4 hebben nu al 4 bestellingen gedaan bij Vinke. En elke keer netjes geholpen.
1 week geleden | Rosalie , Hoogersmilde
Uitstekend
Altijd goede service, vriendelijke mensen, producten van uitstekende kwaliteit en geen vraag is teveel. Super tevreden.
3 weken geleden | Harma, Baflo
Super
Het zijn super ervaren mensen, wij zijn zeer tevreden, met hoe alles hangt. Heel netjes.
1 maand geleden | Ernst, Nooitgedacht
Een ervaring als geen ander! Expertise en klant centraal ervaring.
Fantastische ervaring met Vinke. Van 1e contact en samenwerking met Ingrid voor het ontwerp tot het leggen en afronden. Fantastische service en kennis. We zijn erg blij met het resultaat en dat had niet gekund zonder de fantastische mensen van Vinke. Dankjewel Ingrid! Dankjewel Witcher! We kijken uit naar de volgende samenwerking
1 maand geleden | Bernadette , Beilen
Prima service, geven advies thuis.
Alles tot in de puntjes geregeld. Prijs kwaliteit ruim voldoende en komen afspraken goed na. Ook degene die de gordijnen thuis plaatst werk netjes en keurig.
2 maanden geleden | Corien, Abcoude/Ruinen
Geweldig mooi eindresultaat
We zijn heel blij met de nieuwe gordijnen, het staat prachtig. De plaatsing door Vinke was uiterst nauwkeurig en klantvriendelijk.
2 maanden geleden | Eric, Westerbork
Topwerk
Vinke wist snel te schakelen toen we alsnog besloten om plinten te laten zetten en hebben dit snel en netjes verzorgd.
2 maanden geleden | Henk Fernhout, Westerbork
Alles goed geregeld
Prima zaak!
2 maanden geleden | Peter, Zwolle
Vakwerk van de bovenste plank!
Hallo Gert-Jan, Afgelopen maandag hebben Maikel en co het vinyl in de technische ruimte gelegd. Een stukje vakwerk van de bovenste plank! Onze complimenten. Binnen een uurtje was alles gepiept. met vriendelijk groet, Peter en Hettie
2 maanden geleden | A. Brouwer , Zwolle
Producten passen precies en zien er mooi uit.
Rob heeft mij fijn geholpen. Goed advies en hij denkt mee. Dat vind ik erg prettig. Leuk contact!
2 maanden geleden | Henk, Beilen
Goed en vriendelijk
Leuke, goede en vriendelijke medewerker die de hordeur kwam plaatsen. Ik heb alleen twijfel over de bodem strip die op de terrastegels is geplakt. Ik hoop dat die goed blijft zitten.
3 maanden geleden | Bert, Westerbork
Vinke al dertig jaar een begrip!
Vinke flips your house into a home!
3 maanden geleden | Annemiek, Smilde
Vinke Beilen is zeer klantvriendelijk en behulpzaam!
Mijn man en ik hadden raamdecoratie nodig voor in ons nieuwe huis. We werden erg snel geholpen, ook al was het druk in de winkel. Ze hadden alle tijd voor ons en luisterden naar onze wensen. Ze kwamen zelf ook met goede ideeën, maar drongen niets op. Tussen het serieuze soms even een gezellig plaatje. Het plaatsen van alle decoratie was in een dag klaar en is prachtig gedaan. Wij zijn heel erg tevreden!
3 maanden geleden | Jolanda, Bovensmilde
prima service
Vriendelijk en kundig advies in de winkel en keurige montage thuis.
3 maanden geleden | Elsbeth, Zuidwolde
Uitstekend.
Goed advies, alles netjes geregeld. Uitstekende vakmensen die alles ook netjes hebben achtergelaten. Heel tevreden.
4 maanden geleden | Margje, Hijken
Heel erg tevreden.
Vloerbedekking ligt er strak in, ook moeilijke hoekjes. Gordijn opgehangen, het ziet er prachtig uit.
4 maanden geleden | Laurens, Beilen
betrouwbaar en kwaliteit.
In al die jaren zeer kundig geïnformeerd op 'n gezellige manier! Hoge kwaliteit en je kunt van ze er op aan.
5 maanden geleden | Janny, Smilde
Uitstekend
Net de nieuwe gordijnen,alles perfect ook de netheid van het personeel en netjes afgewerkt .o
5 maanden geleden | Peter, WIJSTER
Eeen en al aandacht voor de klant
In alle opzichten wordt er mee gedacht om aan de wensen van de klant te voldoen. Zeker in het voor stadium om kleuren en combinatie,s voor de volle 100% te combineren.
5 maanden geleden | Marco, Westerbork
Perfecte aftersale
Prettig contact Goed meedenkend Fijne service
5 maanden geleden | GHF, Smilde
Geweldig werk.
Prettige werksteer en heel goede uitleg hoe de zonnewering te gebruiken……zelfs tips hoe de zonnewering te’beschermen’ tegen vliegen.
6 maanden geleden | Lex Wilbers, Rotterdam
Prima werk
Vakwerk dat in alle rust wordt uitgevoerd.
6 maanden geleden | Familie van Schaik, Beilen
Kwaliteit voorop. Compleet, integer en zeer klantvriendelijk
Wij zijn meerdere keren goed en vakkundig bijgestaan in de keuzes die gemaakt moesten worden bij de inrichting van ons huis. Zowel aan de voorzijde van een opdracht als bij afhandeling. Van ons krijgt dit team een 10!
7 maanden geleden | Erica Stoer, Dwingeloo
Fijne en professionele service.
Professionele medewerkers die meedenken en netjes werken.
7 maanden geleden | Henk, Beilen
Goede ervaring
Vriendelijk personeel die je bekwaam helpt de juiste keuze te maken. Snelle levering en vakkundige montage.
Close menu