Monumentale boerderij met industriële en moderne accenten

Koosje en haar man wonen sinds 2012 in een prachtige monumentale boerderij met rieten dak. Twee jaar geleden sloeg echter het noodlot toe. Een grote brand en de daarbij gepaard gaande rook- en waterschade verwoestten een groot deel van hun uit 1602 stammende woning en inboedel. Vinke Beilen adviseerde de twee bij het opnieuw inrichten van hun ‘monumentale boerderij met industriële look en moderne accenten’.

vb2.jpg

Bij de verbouwing en inrichting gold een belangrijk uitgangspunt. “Wat oud was, moest oud blijven”, legt Koosje uit. “En wat nieuw was, nieuw. We wilden dat de moderne elementen recht doen aan het monument. De oude gebinten en hoge balken bleven bij de brand gelukkig gespaard. Deze zijn dus nog aanwezig, maar in een industriële sfeer met moderne elementen.”

Cortenstaal

In de 6 meter brede en 13 meter hoge hal werd een garderobe gemaakt met cortenstaal en 2.250 klinknagels. Dit geeft de voormalige melkstraat een roodbruine, industriële look. Boven de woonkamer - voorheen de deel - werd gedeeltelijk een entresol (tussenvloer) gebouwd. “De woonkamer is namelijk ook 13 meter hoog”, legt Koosje uit. “De entresol geeft een afgeschermd gevoel.”

Boven werden twee logeerkamers gerealiseerd. Een brug zorgt voor de aansluiting van het geheel. In het woongedeelte bevindt zich de keuken, met kookeiland en bar. Een stalen raamconstructie scheidt de keuken deels af van de woonkamer, zonder dat het zicht erop verdwijnt. Koosje en haar man wilden verder dat meer daglicht hun woning zou binnenkomen. In het grote puntdak werden daarom twee grote ramen gebouwd. Daarnaast maken twee nieuw gecreëerde veranda’s onder het rieten dak hun woning af.

vb1.jpgvb3.jpg

Advies

Vinke Beilen adviseerde bij de houten vloeren, vloerkleden en raamdecoratie. De interieuradviseur bezocht de oude boerderij met verschillende stalen, zodat Koosje en haar man ter plekke zagen wat paste bij hun wensen.

“De vloer moest over een vloerverwarming kunnen worden gelegd”, legt Koosje uit. “We kozen voor een eikenhouten vloer. We wilden namelijk dat het aansloot bij het gevlinderde beton dat al in de woonkamer lag. Dat hebben ze heel netjes en symmetrisch gedaan. Deze vloer ligt ook in de slaapkamer, kleedkamer, sportruimte en hal. De brede eiken delen, die gerookt en geolied zijn, horen echt in zo’n pand. Het klopt met het geheel. Het ziet er heel mooi uit.”

Ook verzorgde Vinke Beilen de vloerkleden. “In het salondeel in de woonkamer ligt nu een groot grijsbruin vloerkleed”, legt Koosje uit. “Daardoor lijkt het wat op een eilandje. Het zorgt voor een warme sfeer, in de stijl van de vloer. Onder de 3 meter lange eetkamertafel, die evenwijdig staat aan de veranda, ligt eveneens een vloerkleed in dezelfde kleur. En in de werkkamer ligt een groot hoogpolig tapijt, met een kleur tegen het wit aan. Dat past goed bij de antracieten vloer en het plafond.”

vb4.jpg

Raamdecoratie

In de schuine wanden in de slaap- en logeerkamers zitten nu Velux-dakramen, waarvoor Vinke Beilen de rolgordijnen verzorgde. Het oude voorhuis en de woonkamer voorzag de interieurinrichter van antracietkleurige, gevoerde gordijnen aan de achterwand. Deze locatie, waar de baanderdeuren zaten, is nu voorzien van glas. De oude baanderdeuren staan permanent open. En aan de zijkanten van de woonkamer - in het lagere deel - hangen beigeachtige, gevoerde gordijnen. “Die geven het geheel een warme uitstraling”, legt Koosje uit. “Omdat het een groot huis is, kun je verschillende plekjes creëren voor een beschermd gevoel.”

Voor Koosje en haar man is hun woning nu echt af. Ze wonen er, samen met hun Schotse Hooglanders, kippen, ganzen en honden, met veel plezier.

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan
5 maanden geleden | Lisa, Bedum
Tot nu toe dik tevreden !
Er wordt netjes gewerkt, meedenkend, afspraken worden nagekomen !
3 maanden geleden | Luc Ensing, Assen
Het advies, oplevering volgens planning, after-sales heeft even geduurd maar is uitstekend opgelost.
Advies voor aanschaf duidelijke en zorgvuldig. Planning voor plaatsing; was in eerste instantie zwart/wit maar naar goed overleg is er een goede afspraken serie gekomen. Plaatsing en montage volgens afspraak en oplevering oké. Enige tijd na oplevering moesten we gebruikmaken van after-sales. In goe...
4 maanden geleden | Fam. Lameijer, ASSEN
Kundig advies en goede communicatie
In de winkel prettig ontvangen en kundig geholpen. In de aanloop naar de uitvoering prettige communicatie, op vragen wordt snel gereageerd. Uitvoering door prettige medewerkers die de klant nauw betrekken bij de realisatie. Bij meerdere opties even prettig overleg alvorens verder te gaan.
1 maand geleden | Mariet en Wim, Diever
Fijn bedrijf
Prettige mensen, zowel in de winkel als 'in het veld' (goede ZZP-ers ingeschakeld.) Verkoopproces verliep vlot en deugdelijk, planning ordentelijk opgemaakt, en ook nog met souplesse weer gewijzigd, evenals de order zelf (enkele vierkante meters minder leveren, nette neerwaartse aanpassing van de pr...
4 maanden geleden | Henk, Hoogeveen
Fantastische service garantie!
7 jaar na aankoop is een probleem met raambekleding tot volle tevredenheid opgelost.
3 maanden geleden | Helen H Geerlings, Beilen
Geweldig
Prima, moest wel 1x achteraan bellen maar verder best te vree.
2 weken geleden | Anno, Beilen
Pima.
Uitstekend
5 maanden geleden | K. Kerssies , Diever
Fijne zakelijke relatie met Denice.
wij zijn erg tevreden over de behandeling tot raamdecoratie en P.V.C vloer. Keurige behandeling van het Personeel. Nog in afwachting van de overgordijnen in de slaapkamer... Vriendelijke Groet Kor en Agaath Kerssies Diever
4 maanden geleden | Rick, Diever
goed geholpen
Bij het uitzoeken van de vloer zijn we goed geadviseerd. We mochten verschillende stukken mee nemen om thuis te bekijken. Bij twijfel werd er goed en deskundig meegedacht. Inmiddels is de visgraatvloer gelegd, en vanaf dag 1 zijn we gewend! Een prachtige vloer. Vinke vloeren is zeker een aanrader.
3 maanden geleden | Jaap, smilde
Goed
De reparatie van ons elektrisch bediende zonne scherm (screen) is uitstekend verlopen. Het screen was 14 jaar oud en de motor moest vervangen worden. Het was geen eigen merk van dit bedrijf. Ook de levering en installatie van 2 zon werende rolgordijnen is goed verlopen. Met een klein minpunt dat 1...
4 maanden geleden | RS, Assen
Uitermate goed service
Onze nieuwe kast was niet helemaal correct gemonteerd maar dit is door Vinke uitermate plezierig gecorrigeerd
2 maanden geleden | AGAATH , Diever
goed en zeer verzord.
Gacht Team Vinke Beilen, Wij zijn erg tevreden over de raamdecoratie, vloer en gordijnen. de afhandeling door Uw personeel zeer correct. Dat alles soms erg lang duurde was niet leuk, maar het kon niet anders!!!!. U vraagt om de nota te bewaren als garantie bewijs oke. Ik vroeg ook om de nota van d...
4 maanden geleden | Martin, Diever
Gedetailleerd vooroverleg en prima uitvoering van de werkzaamheden.
Positief en naar volle tevredenheid
1 week geleden | Hans, Beilen
Vriendelijk, deskundig en snelle levering
We zijn goed geholpen met een deskundig advies. De screens zijn perfect geplaatst. We zijn zeer tevreden met deze zonwering!
4 maanden geleden | N.M. Kloeze- de Jong, Diever
Goede informatie, meedenken, luisteren naar je wensen.
Op een ontspannen manier werden wij geholpen. Er werd geluisterd wat onze wensen waren. Er werd Informatie gegeven wat de beste mogelijkheid was voor het gebruik. Er werd niets opgedrongen.
1 maand geleden | Maarten , Assen
Goed voortraject en correcte afwerking conform afspraken.
Goede samenspraak voorafgaand aan het bestellen. Stipte en correcte afhandeling bij het plaatsen. Goede voorlicht na het plaatsen. Prima.
Close menu