Hoe gebruik je kleur in huis?

kleur-1.jpg

We laten ons in een interieur vaak leiden door kleur. Het bepaalt de sfeer in een ruimte. Dat denken we althans. Er zijn namelijk veel meer elementen die dat bepalen, zoals contrast, vormen en materialen. Vind je het moeilijk om de sfeer in huis te creëren die je voor ogen had? Dat is dus helemaal niet gek! Het samenbrengen van kleuren met meubels en decoratie is een precisiewerk. Lees in deze blog meer over het effect van kleur in huis.


Laat je je ook graag inspireren door mooie magazines en interieuraccounts op social media? In onze interieuradviezen merken we vaak dat het moeilijk blijkt om dit over te brengen in je eigen huis. Een ruimte waarin je je bevindt is heel anders dan een ‘platte’ afbeelding waarin je geen verhoudingen ziet.

Aan de hand van stalen en een (2- of 3D) schets kunnen we je daarom beter adviseren. Vaak komen we zo op hele andere keuzes uit dan van tevoren gedacht. Kleurcontrasten bepalen bijvoorbeeld of een ruimte rustig of juist dynamisch is. We geven je een aantal voorbeelden op basis van kleurgebruik in huis:

kleur-2.jpg

Uitgesproken kleuren in de Global Living woontrend

Een uitgesproken kleurthema waarin sprekende kleuren worden gecombineerd met stoer zwart, metallic en wit. Deze woonstijl is een echte energiebooster. Ondanks de verschillende uitgesproken kleuren en dessins, ontstaat er toch een eenheid. Dit creëer je door het consistent herhalen van kleuren en patronen. Zo is het bijvoorbeeld slim om de kleuren uit de wandbekleding − aangezien dit een groot onderdeel is van de ruimte − te herhalen. Zo werk je van groot naar klein. Naast de felle kleuren is het van belang om ook een rustpunt te creëren. Dat is hier gedaan met de grote, zachte witte bank. Hierdoor ontstaat er een zachte uitstraling. Rondingen kun je bijvoorbeeld terug laten komen in een vloerkleed, de bijzettafels en de accessoires.

kleur-3.jpg

 

Ton-sur-ton wittinten in Nordic Living

We zijn gek op kleur, maar wit zal altijd een rol spelen in onze interieurs. Uiteindelijk zijn er veel verschillende soorten wit met allemaal een ander effect als je deze combineert. Het is handig om te weten wat wit in je interieur doet. Het effect kunnen we je goed laten zien tijdens een interieuradvies, waarbij we verschillende tinten naast elkaar en andere stalen houden. Dan is wit zo gek nog niet! In deze eetkamer waarin ook gewerkt wordt, zie je hoe mooi de verschillende wittinten ton-sur-ton bij elkaar staan.

kleur-4.jpg

Een Scandinavische woonstijl is vanwege zijn eenvoud en subtiele kleuren perfect voor een thuiskantoor. Hierin zien een minimalistische stijl met lichte kleuren en natuurlijke materialen. Rust en eenvoud vormen de basis. Gebruik voor een knus effect een warme kleur wit.

Dit thema is perfect te combineren met de nieuwe LightLine® van Luxaflex®. Ondanks zijn moderne en strakke uitstraling creëer je een zacht, diffuus licht en subtiele privacy.


Een Luxury Living hotel chic slaapkamer

Een slaapkamer waarin je wordt ondergedompeld in het luxe hotelleven en waarin je helemaal tot rust komt. Dat klinkt als een vijfsterren slaapkamer. De hotel chic interieurstijl staat voor deze ruimte dan ook met stip op nummer één. Hoewel lichte kleuren net zo chique kunnen zijn als een donkere slaapkamer, associëren we de hotel chic slaapkamer iets vaker met donkere, bijna mysterieuze kleuren. Uiteindelijk gaat het erom dat de kleuren met zorg op elkaar zijn afgestemd en worden doorgevoerd in de hele kamer. Eenheid zorgt immers voor rust.

kleur-5.jpg

​​​​​​​Ben je geïnspireerd door deze drie woonstijlen? Kom langs tijdens de oktober woonmaand! Onze interieuradviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies voor jouw woonstijl.

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan
5 maanden geleden | Lisa, Bedum
Tot nu toe dik tevreden !
Er wordt netjes gewerkt, meedenkend, afspraken worden nagekomen !
3 maanden geleden | Luc Ensing, Assen
Het advies, oplevering volgens planning, after-sales heeft even geduurd maar is uitstekend opgelost.
Advies voor aanschaf duidelijke en zorgvuldig. Planning voor plaatsing; was in eerste instantie zwart/wit maar naar goed overleg is er een goede afspraken serie gekomen. Plaatsing en montage volgens afspraak en oplevering oké. Enige tijd na oplevering moesten we gebruikmaken van after-sales. In goe...
4 maanden geleden | Fam. Lameijer, ASSEN
Kundig advies en goede communicatie
In de winkel prettig ontvangen en kundig geholpen. In de aanloop naar de uitvoering prettige communicatie, op vragen wordt snel gereageerd. Uitvoering door prettige medewerkers die de klant nauw betrekken bij de realisatie. Bij meerdere opties even prettig overleg alvorens verder te gaan.
1 maand geleden | Mariet en Wim, Diever
Fijn bedrijf
Prettige mensen, zowel in de winkel als 'in het veld' (goede ZZP-ers ingeschakeld.) Verkoopproces verliep vlot en deugdelijk, planning ordentelijk opgemaakt, en ook nog met souplesse weer gewijzigd, evenals de order zelf (enkele vierkante meters minder leveren, nette neerwaartse aanpassing van de pr...
4 maanden geleden | Henk, Hoogeveen
Fantastische service garantie!
7 jaar na aankoop is een probleem met raambekleding tot volle tevredenheid opgelost.
3 maanden geleden | Helen H Geerlings, Beilen
Geweldig
Prima, moest wel 1x achteraan bellen maar verder best te vree.
2 weken geleden | Anno, Beilen
Pima.
Uitstekend
5 maanden geleden | K. Kerssies , Diever
Fijne zakelijke relatie met Denice.
wij zijn erg tevreden over de behandeling tot raamdecoratie en P.V.C vloer. Keurige behandeling van het Personeel. Nog in afwachting van de overgordijnen in de slaapkamer... Vriendelijke Groet Kor en Agaath Kerssies Diever
4 maanden geleden | Rick, Diever
goed geholpen
Bij het uitzoeken van de vloer zijn we goed geadviseerd. We mochten verschillende stukken mee nemen om thuis te bekijken. Bij twijfel werd er goed en deskundig meegedacht. Inmiddels is de visgraatvloer gelegd, en vanaf dag 1 zijn we gewend! Een prachtige vloer. Vinke vloeren is zeker een aanrader.
3 maanden geleden | Jaap, smilde
Goed
De reparatie van ons elektrisch bediende zonne scherm (screen) is uitstekend verlopen. Het screen was 14 jaar oud en de motor moest vervangen worden. Het was geen eigen merk van dit bedrijf. Ook de levering en installatie van 2 zon werende rolgordijnen is goed verlopen. Met een klein minpunt dat 1...
4 maanden geleden | RS, Assen
Uitermate goed service
Onze nieuwe kast was niet helemaal correct gemonteerd maar dit is door Vinke uitermate plezierig gecorrigeerd
2 maanden geleden | AGAATH , Diever
goed en zeer verzord.
Gacht Team Vinke Beilen, Wij zijn erg tevreden over de raamdecoratie, vloer en gordijnen. de afhandeling door Uw personeel zeer correct. Dat alles soms erg lang duurde was niet leuk, maar het kon niet anders!!!!. U vraagt om de nota te bewaren als garantie bewijs oke. Ik vroeg ook om de nota van d...
4 maanden geleden | Martin, Diever
Gedetailleerd vooroverleg en prima uitvoering van de werkzaamheden.
Positief en naar volle tevredenheid
1 week geleden | Hans, Beilen
Vriendelijk, deskundig en snelle levering
We zijn goed geholpen met een deskundig advies. De screens zijn perfect geplaatst. We zijn zeer tevreden met deze zonwering!
4 maanden geleden | N.M. Kloeze- de Jong, Diever
Goede informatie, meedenken, luisteren naar je wensen.
Op een ontspannen manier werden wij geholpen. Er werd geluisterd wat onze wensen waren. Er werd Informatie gegeven wat de beste mogelijkheid was voor het gebruik. Er werd niets opgedrongen.
1 maand geleden | Maarten , Assen
Goed voortraject en correcte afwerking conform afspraken.
Goede samenspraak voorafgaand aan het bestellen. Stipte en correcte afhandeling bij het plaatsen. Goede voorlicht na het plaatsen. Prima.
Close menu