.Een duurzaam interieur vind je bij Vinke Beilen!

Het zijn de Duurzaam interieur weken

Een nieuw interieur kies je voor het leven. Wij vinden het daarom net zo belangrijk als jij dat je huis een prettige leefomgeving vormt waarin je je thuis voelt. En dat begint bij een duurzaam interieur. Wist je dat onze leveranciers er alles aan doen om duurzaam te produceren of zelfs gebruik te maken van natuurlijke, gerecyclede materialen? Maak kennis met onze duurzame collecties en kom langs in de winkel!

maak een afspraak

bezoek de winkel

Duurzaam is de toekomst

 

Door bewuste interieurkeuzes te maken, denk je niet alleen aan je eigen wooncomfort maar ook aan de planeet. Ook onze leveranciers zijn constant op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verminderen en bij te dragen aan een gezond binnenklimaat.

Onze meest duurzame vloer is Marmoleum, CO2-neutraal geproduceerd en gemaakt van hernieuwbare materialen als lijnolie en kalksteen. Maar er is meer: zo worden onze PVC-resten opgehaald voor herbruik en is het PVC vrij van schadelijke weekmakers. En je ziet het niet, maar veel stoffen zijn gemaakt van gerecyclede garens. Er wordt zelfs uit de oceaan gevist plastic verwerkt in diverse gordijnen, raambekleding en vloerkleden. Benieuwd naar de producten? Lees hieronder meer over de duurzame interieurcollecties of kom ze bekijken in de winkel!

Duurzaam_blok2.jpg

Bezoek de winkel

Van PET-fles tot zonwering

Wil je jouw CO2-voetafdruk verminderen? Begin dan bij jouw raambekleding! In de collecties van Luxaflex® en NL Label vind je veel natuurlijke, gerecyclede producten. Zo bestaat het assortiment zonwerende Greenscreen Sea-Tex® rolgordijnen voor 50% uit gerecycled plastic uit de oceaan. In de rolgordijncollectie vind je ook een aantal prachtige stoffen met he Re-Life label. Deze weefsels zijn gemaakt met gerecycled polyester van PET-flessen.

Ook onze populaire collecties Duette Shades biedt een prachtige reeks non-woven stoffen met het Eternity label waarvan het doek voor zeker 40% bestaat uit gerecyclede PET-flessen. Tot slot bevat het assortiment Plissé Shades een collectie Revival stoffen. Het doek is gemaakt met 100 procent gerecycled polyestergaren uit onder meer industrieel afval. Binnen iedere collectie is er dus gedacht aan duurzame stoffen.

En kies je voor de Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® dan kies je altijd voor een duurzaam product. De aluminium jaloezieën zijn voor 98% gemaakt van hergebruikte grondstoffen én worden geproduceerd met oog voor de planeet. Voor de collectie Houten Jaloezieën geldt dat al het hout afkomstig is uit van FSC®-gecertificeerd hout uit verantwoord beheerde bossen. Dit wordt gecontroleerd door de Forest Stewart Councilship, een internationale, niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor verantwoord beheer van de bossen in de wereld.

Ben je nieuwsgierig naar de duurzame opties van de Luxaflex® of NL Label raambekleding die jij op het oog hebt? Vraag het onze adviseurs!

b9c999ba670c00e239132170e65e773477785791.jpg

Energiebesparende raambekleding

Naast duurzame materialen en productie, zijn ook energiebesparend interieurkeuzes belangrijk voor een duurzaam leven. Hoe minder je stookt, hoe beter dit immers is voor het milieu. Wist je dat er tot 50 procent van de warmte kan ontsnappen via het raam? Raambekleding speelt dan ook een grote rol in energie-efficiënt omgaan met je huis. Bijvoorbeeld Duette shades, die zijn voorzien van een honingraatstructuur. Er ontstaat een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. Doordat ook deze altijd op maat gemaakt zijn, sluiten deze nauw aan in het kozijn en houden ze in de winter de warmte binnen en de kou buiten, terwijl in de zomer de warmte wordt geweerd door de zonwerende functie. Het is heel belangrijk dus dat je passende raambekleding hebt hangen, zodat jij op je energiekosten kunt besparen.

a7e3cd72f9162924e1f52e1e7929730cd7192d8d.jpg

 

Desso Econyl vloerkleden

De Econyl vloerkleden van Desso maken de wereld én jouw huis een stukje mooier. De vloerkleden zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam doordat ze gemaakt zijn van gerecyclede garens, waaronder herbruikt plastic uit de zee. Goed voor mens en milieu dus!

Econyl® is een garen dat is gemaakt van 100% geregenereerd nylon, zoals van garenafval van Desso’s tapijt recycling center en achtergelaten visnetten. Daarvan zijn er volgens een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN en het milieuprogramma van de Verenigde Naties ongeveer 640.000 in de oceanen. Met jouw aankoop draag je dus bij aan gezondere zeeën! Vis je mee?

d60d134bcc2734a828f196e2cc3daf0236145721.jpg

 

Gezonde Marmoleum vloeren

Marmoleum is onze meest duurzaamste vloer, heb je misschien weleens gelezen. Hoe komt dat nu? De Marmoleum, ook wel linoleum, vloer is gemaakt van natuurlijke, snel hernieuwbare grondstoffen zoals lijnolie, hars en kalksteen. De vloer is CO2-neutraal, zonder compensatie. CO2-compensatie betekent dat je als bedrijf zelf nog CO2 uitstoot, maar dat compenseert door te investeren in een bomenplant project. Dit is een makkelijke manier om niet de eigen processen te verduurzamen en toch CO2-neutraal te zijn.

Benieuwd hoe het wordt gemaakt? Bekijk dan eens dit filmpje van leverancier Forbo over het productieproces van Marmoleum!

275cdbdf08fa0d79257dc0e0817052b053e4cb40.jpg

Duurzame PVC vloeren van Therdex

Een PVC vloer is met zijn natuurlijke uitstraling al niet meer van echt te onderscheiden, maar wórdt ook steeds natuurlijker. Gelukkig kan PVC, voor welk doeleind het ook bedoeld is, goed gerecycled worden. Verder blijft er tijdens het productieproces geen afval over, omdat alles hergebruikt wordt.

Ook Therdex hecht veel waarde aan het testen en keuren van hun producten op alle niveaus. Het merk maakt bijvoorbeeld gebruik van bio-weekmakers, de zogenaamde isoborbide-weekmakers. Dit is een bio-weekmaker die is gemaakt van sorbitol en vetzuren. Door de weekmakers op te bouwen uit duurzame sojaolie, zijn ze biologisch afbreekbaar en tijdens productie niet vervuilend. De Therdex Rigid Click vloeren bevatten bovendien een kurk onderlaag. Het voordeel van deze kurklaag is dat de warmte en het geluid goed worden geabsorbeerd. Deze factoren zorgen ervoor dat de PVC vloer een stuk duurzamer wordt. 

e0afb4bfb784f23cafa214724ab93695acfbaec9.jpg

 

Natuurlijke gordijnstoffen

Gordijnen zijn een ideaal product voor het toepassen van natuurlijke garens en gerecyclede materialen zoals plastic. Veel van onze leveranciers verwerken deze materialen in hun collecties. Zo is de circulaire gordijnstof SEA nieuw in de collectie van De Ploeg. Gemaakt van aangespoeld plastic. SEA geeft nieuw leven aan plastic zwerfafval dat gedreven vrijwilligers van project U-turn zorgvuldig hebben verzameld op oceaanstranden.

Het teruggewonnen afval wordt met een innovatief recyclingprocedé toegevoegd aan het spinproces en verwerkt tot een stevig garen. Dit wordt gecombineerd met zachtere materialen om een gordijnstof met een prettige touch samen te stellen. De natuurlijke, aardse uitstraling van het materiaal maakt het moeilijk te geloven dat er plastic flessen, tassen en visnetten in verwerkt zijn. Dat plastic haast niet vergaat wordt nu van nadeel tot voordeel: het maakt SEA onverslijtbaar en duurzaam.

Wil je meer weten over duurzame gordijnen en deze in het echt bekijken? Kom langs in de winkel!

c961adf49511e4cd4455f283cc66c65db7f73112.jpg

 

Arte gaat voor natuurlijk behang

In de behang collectie van Arte vind je veel mooie, levendige, dessins met zichtbaar natuurlijke materialen. Het luxe behang wordt volledig CO2-neutraal geproduceerd. Arte neemt alle mogelijke maatregelen om de impact aan de basis te reduceren en de restuitstoot te compenseren door investering in duurzame en 100%-gecertificeerde klimaatprojecten. De inkt die wordt gebruikt tijdens de productie, is geheel watergedragen. Dit betekent dat voor het aanmaken van inkten of het reinigen

van materiaal geen giftige en milieubelastende oplosmiddelen nodig zijn.

Verder borduurt Arte continu voort op haar grote sterkte: haar materialenmix. Een groot deel van de collecties is namelijk gebaseerd op natuurlijke materialen zoals waterhyacinten, bananenbladeren, katoen, mica, zijde, wol, jute, schelpen en grassen. Grondstoffen uit de natuur die een verfijnde afwerking combineren met een goed geweten.  

ac250dbcb3ac7127ec7f58b4145fbd72a06e9044.jpg

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan
1 dag geleden | Jolanda, Bovensmilde
prima service
Vriendelijk en kundig advies in de winkel en keurige montage thuis.
1 week geleden | Elsbeth, Zuidwolde
Uitstekend.
Goed advies, alles netjes geregeld. Uitstekende vakmensen die alles ook netjes hebben achtergelaten. Heel tevreden.
1 week geleden | Margje, Hijken
Heel erg tevreden.
Vloerbedekking ligt er strak in, ook moeilijke hoekjes. Gordijn opgehangen, het ziet er prachtig uit.
1 maand geleden | Laurens, Beilen
betrouwbaar en kwaliteit.
In al die jaren zeer kundig geïnformeerd op 'n gezellige manier! Hoge kwaliteit en je kunt van ze er op aan.
1 maand geleden | Janny, Smilde
Uitstekend
Net de nieuwe gordijnen,alles perfect ook de netheid van het personeel en netjes afgewerkt .o
1 maand geleden | Peter, WIJSTER
Eeen en al aandacht voor de klant
In alle opzichten wordt er mee gedacht om aan de wensen van de klant te voldoen. Zeker in het voor stadium om kleuren en combinatie,s voor de volle 100% te combineren.
2 maanden geleden | Marco, Westerbork
Perfecte aftersale
Prettig contact Goed meedenkend Fijne service
2 maanden geleden | GHF, Smilde
Geweldig werk.
Prettige werksteer en heel goede uitleg hoe de zonnewering te gebruiken……zelfs tips hoe de zonnewering te’beschermen’ tegen vliegen.
2 maanden geleden | Lex Wilbers, Rotterdam
Prima werk
Vakwerk dat in alle rust wordt uitgevoerd.
2 maanden geleden | Familie van Schaik, Beilen
Kwaliteit voorop. Compleet, integer en zeer klantvriendelijk
Wij zijn meerdere keren goed en vakkundig bijgestaan in de keuzes die gemaakt moesten worden bij de inrichting van ons huis. Zowel aan de voorzijde van een opdracht als bij afhandeling. Van ons krijgt dit team een 10!
3 maanden geleden | Erica Stoer, Dwingeloo
Fijne en professionele service.
Professionele medewerkers die meedenken en netjes werken.
3 maanden geleden | Henk, Beilen
Goede ervaring
Vriendelijk personeel die je bekwaam helpt de juiste keuze te maken. Snelle levering en vakkundige montage.
4 maanden geleden | Erik, Dwingeloo
Vriendelijkheid kennis en kunde!
Vinke Beilen is een betrouwbare maar vooral kundig bedrijf die echt veel kennis heeft en luistert naar wat de klant voor ogen heeft. Zij komen met gerichte adviezen, hebben een ruime voorraad stalen en hebben oog om de juiste combinaties te maken die het geheel naar een hoger plan tillen. Ook nazorg en service stelt nooit teleur! Vriendelijke medewerkers die op locatie de uiterste zorg besteden aan een nieuw maar ook een eerder aangeschaft product.
4 maanden geleden | Hans, Beilen
Vriendelijk, deskundig en snelle levering
We zijn goed geholpen met een deskundig advies. De screens zijn perfect geplaatst. We zijn zeer tevreden met deze zonwering!
4 maanden geleden | Anno, Beilen
Pima.
Uitstekend
5 maanden geleden | Maarten , Assen
Goed voortraject en correcte afwerking conform afspraken.
Goede samenspraak voorafgaand aan het bestellen. Stipte en correcte afhandeling bij het plaatsen. Goede voorlicht na het plaatsen. Prima.
6 maanden geleden | Mariet en Wim, Diever
Fijn bedrijf
Prettige mensen, zowel in de winkel als 'in het veld' (goede ZZP-ers ingeschakeld.) Verkoopproces verliep vlot en deugdelijk, planning ordentelijk opgemaakt, en ook nog met souplesse weer gewijzigd, evenals de order zelf (enkele vierkante meters minder leveren, nette neerwaartse aanpassing van de prijs volgde terstond). Een aanbeveling is absoluut op zijn plaats!
7 maanden geleden | AGAATH , Diever
goed en zeer verzord.
Gacht Team Vinke Beilen, Wij zijn erg tevreden over de raamdecoratie, vloer en gordijnen. de afhandeling door Uw personeel zeer correct. Dat alles soms erg lang duurde was niet leuk, maar het kon niet anders!!!!. U vraagt om de nota te bewaren als garantie bewijs oke. Ik vroeg ook om de nota van de vloer, was niet nodig werd mij door de telefoon gezegd, had volledige garantie, stond in de boeken!!!! Vriendelijke groet Fam. Kerssies Diever.
7 maanden geleden | Luc Ensing, Assen
Het advies, oplevering volgens planning, after-sales heeft even geduurd maar is uitstekend opgelost.
Advies voor aanschaf duidelijke en zorgvuldig. Planning voor plaatsing; was in eerste instantie zwart/wit maar naar goed overleg is er een goede afspraken serie gekomen. Plaatsing en montage volgens afspraak en oplevering oké. Enige tijd na oplevering moesten we gebruikmaken van after-sales. In goed overleg vooraf, afspraken gemaakt hoe het zou worden opgelost. Alle hulde aan de firma Vinke hoe de situatie is opgelost. Een tevreden klant in een mooie leefomgeving is en was voor Vinke het doel en dat is gelukt.
7 maanden geleden | Helen H Geerlings, Beilen
Geweldig
Prima, moest wel 1x achteraan bellen maar verder best te vree.
8 maanden geleden | Jaap, smilde
Goed
De reparatie van ons elektrisch bediende zonne scherm (screen) is uitstekend verlopen. Het screen was 14 jaar oud en de motor moest vervangen worden. Het was geen eigen merk van dit bedrijf. Ook de levering en installatie van 2 zon werende rolgordijnen is goed verlopen. Met een klein minpunt dat 1 van de in de showroom uitgezochte exemplaren niet leverbaar was en we daarvoor in een duurdere prijsklasse terechtkwamen.
8 maanden geleden | Rick, Diever
goed geholpen
Bij het uitzoeken van de vloer zijn we goed geadviseerd. We mochten verschillende stukken mee nemen om thuis te bekijken. Bij twijfel werd er goed en deskundig meegedacht. Inmiddels is de visgraatvloer gelegd, en vanaf dag 1 zijn we gewend! Een prachtige vloer. Vinke vloeren is zeker een aanrader.
8 maanden geleden | RS, Assen
Uitermate goed service
Onze nieuwe kast was niet helemaal correct gemonteerd maar dit is door Vinke uitermate plezierig gecorrigeerd
8 maanden geleden | Fam. Lameijer, ASSEN
Kundig advies en goede communicatie
In de winkel prettig ontvangen en kundig geholpen. In de aanloop naar de uitvoering prettige communicatie, op vragen wordt snel gereageerd. Uitvoering door prettige medewerkers die de klant nauw betrekken bij de realisatie. Bij meerdere opties even prettig overleg alvorens verder te gaan.
8 maanden geleden | N.M. Kloeze- de Jong, Diever
Goede informatie, meedenken, luisteren naar je wensen.
Op een ontspannen manier werden wij geholpen. Er werd geluisterd wat onze wensen waren. Er werd Informatie gegeven wat de beste mogelijkheid was voor het gebruik. Er werd niets opgedrongen.
Close menu